Geneesmiddelen die worden gebruikt voor angst

Geneesmiddelen die worden gebruikt voor angst

Medicijnen voor psychiatrische stoornissen worden onderverdeeld in verschillende klassen: anti-angst middelen (benzodiazepinen, of kalmeringsmiddelen), antidepressiva (SSRI's, SNRI's, MAO-remmers en tricyclische antidepressiva), antipsychotica, psychostimulantia en stemmingsstabilisatoren. Personen met angststoornissen worden meestal gegeven antidepressiva of anti-angst medicatie. Antidepressiva werken om het niveau van de neurotransmitters serotonine en noradrenaline in de hersenen te verhogen. Hoewel ze effectief en minimale bijwerkingen, een van hun ondergang is het feit dat ze kunnen tot enkele weken te gaan werken. Anti-angst medicijnen, aan de andere kant, zijn snelwerkende en kan verlichting brengen binnen enkele minuten.

Functie

Benzodiazepinen is de meest voorkomende klasse van anti-angst geneesmiddelen die worden gebruikt om angst te behandelen; ze vertragen hersenactiviteit, wat resulteert in de kalmerende van zenuwen en de daling van lastige gedachten.

Functies

Benzodiazepines overeenkomst met de neurotransmitter zogenaamde gamma-aminoboterzuur (GABA) ontspanning stimuleren en vertragen het centrale zenuwstelsel beneden

Soorten

Dergelijke medicijnen zijn onder andere Xanax (alprazolam), Ativan (lorazepam), Klonopin (clonazepam) en Valium (diazepam).

Overwegingen

Buspar is een bezorgdheidsdrugs die werkt om angstsymptomen te verminderen door het stimuleren van de serotonine-receptoren op de cellen van de zenuwen om een ​​persoon de stemming stabiliseren.

Effecten

In tegenstelling tot de benzodiazepinen, hoeft Buspar niet de kalmerende en sedatieve bijwerkingen.

Potentieel

In veel gevallen zijn antidepressiva zoals Cymbalta, Lexapro, Celexa, Prozac en Seroxat gebruikt in combinatie met benzodiazepines om een ​​maximaal effect te bereiken.

Expert Insight

Omdat benzodiazepinen neiging verslavend te zijn en men kan opbouwen tolerantie voor hen, veel psychiaters start een patiënt op zowel antidepressiva en benzodiazepinen; zodra het antidepressivum werking treedt, wordt de benzodiazepine langzaam verminderd of zelfs geëlimineerd.