Geneeskrachtige Planten van de Inuit

Geneeskrachtige Planten van de Inuit

De Inuit, de inwoners van Noord-Canada, gebruik maken van vele materialen zoals geneesmiddelen; een aantal van deze ingrediënten zijn onder de sneeuw, lemming huiden, stenen en seal olie. De Inuit gebruiken ook een aantal geneeskrachtige planten, met inbegrip van bomen, bessen, mossen en algen. In veel gevallen is het gebruik van deze planten werden bevestigd met wetenschappelijk onderzoek. Voorkomende aandoeningen zijn onder andere mond infecties, snijwonden en brandwonden, diarree en algemene ziekten zoals verkoudheid. Er zijn veel verschillende groepen Inuit en niet alle van alle van deze planten.

Mond Infecties en Tandpijn

Traditioneel worden cranberry's of dennenappels gebruikt voor de mond infecties te behandelen. Waarschijnlijk zijn effectief omdat hun antibiotische eigenschappen. De wortel van dwergwilg kunnen worden geschild en gebeten om een ​​zere tand te behandelen.

Infecties, steenpuisten en Bloeden

Grenen en lariks zijn twee bomen die worden gebruikt om bezuinigingen, infecties en zweren. Inuit kook de bast van deze bomen en gebruik het als een thee of kompres voor huidproblemen; ze kunnen ook grenen gom rechtstreeks van toepassing op de huid. Thee gemaakt van stekelige steenbreek, dwerg vuur wiet en bosbessenstruik worden ook toegepast op bezuinigingen. Algen wordt soms gebruikt voor de behandeling kookt. Hoewel ze technisch niet planten, zijn gedroogde paddestoelen tops ook gebruikt om uitdrogen infecties en puffball champignons worden gebruikt om het bloeden te stoppen.

Diarree

Diarree wordt behandeld met behulp van een aantal planten. Een plant rauw gegeten is berg Sandwort, ook wel "maliksuarak" of de "sla van de Inuit." Sommige Inuit ook gebruik maken van de wortels van de gele oxytrope. Een andere oplossing is om bosbessen en bramen eten om de ontlasting te harden.

Bevalling

Arctic cottongrass gemengd met houtskool en aangebracht op een pasgemaaid navelstreng te genezen. Bloemen van een wilg worden ook gebruikt voor dit doel. In beide gevallen zijn de planten een samentrekkend en het poeder helpt waarschijnlijk stoppen bloeden. Lamp mos wordt traditioneel verbrand onder de borst van een vrouw om haar start verpleging helpen.

Tuberculose

Zwarte korstmossen, ook wel rots pens, wordt traditioneel gekookt in een thee en gebruikt om de behandeling van tuberculose.

Algemeen Ziekte

Een plant die bekend staat als labrador thee kan worden gekookt of gemaakt in een zalf voor algemene ziekten of pijn. Gemalen jeneverbessen, wilgenroosje, bergframbozen, beer bessen, alpine smartweed en berg zuring zijn andere planten gebruikt om gemeenschappelijke voorwaarden, zoals verkoudheid en indigestie te behandelen.