Geneeskrachtige Planten & Traditionele Planten

Geneeskrachtige Planten & Traditionele Planten

De wereld is snel tempo en vaak stressvolle en moderne culturele gewoonten zijn niet altijd de gezondste. Het is geen wonder dat mensen gevoelig zijn voor stress, angst, depressie, kanker, pijn-gerelateerde ziekten, onvruchtbaarheid en obesitas. Voor velen, allopathische (westerse) geneeskunde biedt weinig meer dan verlichting van de symptomen, en de chemische farmaceutische drugs veroorzaken vaak bijwerkingen die veel erger zijn dan de oorspronkelijke klacht zijn. Als gevolg daarvan, veel mensen wenden tot kruidengeneeskunde voor noodhulp en preventie.

Historisch Overzicht

Medicinale planten zijn gebruikt voor eeuwen over de hele wereld. Manuscripten gevonden detaillering geneeskrachtige planten en hun toepassingen zo vroeg 2700 BCE Voordat de technologische vooruitgang van de industriële revolutie, mensen zwaar op remedies gevonden in de natuur te behandelen ziekte en ziekte. Kruiden werden ook op grote schaal gebruikt in religieuze en spirituele tradities en praktijk.

Repressie

In westerse samenlevingen, werd kruiden genezing algemeen beschouwd als een vrouw de vaardigheid, doorgegeven van moeder op dochter over vele generaties. Het is deze traditie die uitgeleend aan massahysterie en een reeks van heksenvervolging in de 14e tot 17e eeuw. Duizenden vrouwen werden verbrand op de brandstapel, opgehangen of gemarteld als gevolg van beschuldigingen van hekserij. Het gevaar van een vrouw met een kennis van geneeskrachtige planten reed de praktijk ondergronds. Ondanks deze verwoestende tegenslag, werd Herbalism nog steeds beoefend op grote schaal, maar in het geheim, voor vele jaren daarna. Het was niet tot de industriële revolutie, echter, wanneer de praktijk echt begon te tanen. People's relatie met de natuur en de wereld is aan het veranderen, en als gevolg daarvan, de kennis van geneeskrachtige planten werd vergeten; daarvoor in de plaats kwam van de technische, wetenschappelijke praktijken van allopathische geneeskunde. Hierdoor eeuwenlang kruidengeneeskunde werd ineffectief en zelfs gevaarlijk beschouwd.

Herbalism versus westerse geneeskunde

Het is een algemene misvatting dat de kruidengeneeskunde en andere vormen van alternatieve geneeskunde botsen met de moderne, westerse geneeskunde. Holistische geneeskunde en allopathische geneeskunde zijn verschillend, dat is wat ze compatibel maakt. Kruiden zullen niet helpen iemand die een hartaanval, of die zijn been heeft gebroken - dit is waar de westerse geneeskunde is nodig en nuttig, en het is waar de term "heroïsche geneeskunde" afkomstig is. Echter, kruiden bieden ondersteuning voor het systeem begint te genezen, en maakt het mogelijk sneller genezen. Bovendien, westerse geneeskunde kan gewoon niet veel kwalen te behandelen effectief, omdat de aard van de praktijk is een symptomatische behandeling, terwijl vaak het probleem ligt in het hele systeem, of op een cellulair niveau. Bijvoorbeeld, kruiden en levensstijl veranderingen aangetoond dat ze effectief voor veel vrouwelijke aandoeningen zoals onvruchtbaarheid, onregelmatige menstruatie, cysten en vleesbomen zijn. Dit is ideaal, omdat het geen behandeling met synthetische hormonen vereisen, en dan ook sterk vermindert het risico van eierstokkanker, borstkanker en andere ziekten geassocieerd met hormonale onbalans.

Renaissance en huidige gebruik

Herbalism, samen met vele andere vormen van alternatieve geneeskunde, beleeft een revival. Holistische behandeling kan omvatten, maar is niet beperkt tot, voeding, lichaamsbeweging, massage therapie, acupunctuur, meditatie, homeopathie en fytotherapie. Hoewel geen kruiden kunnen genezen of ziekten zoals kanker met de effectiviteit van de westerse geneeskunde, kruiden kunnen fungeren als een versterking van het systeem op cellulair niveau handhaven balans en gezondheid van het lichaam en de buitenkant behandelingen bestrijden ziekte.