Geneeskrachtige Planten en dieren uit het regenwoud

Geneeskrachtige Planten en dieren uit het regenwoud

Al vele duizenden jaren inheemse volkeren over de hele wereld hebben gebruikt lokaal verzamelde planten voor medicinale doeleinden. Meestal wordt de kennis van dergelijke installaties wordt doorgegeven van generatie op generatie, vaak door middel van een sjamaan of medicijnman - een specialist in inheemse kuren. Een belangrijke bron van deze geneeskrachtige planten is het regenwoud, waar de inheemse bevolking wordt gezegd dat het gebruik van zo'n 5000 verschillende planten te maken. Een klein deel van deze behandelingen zijn getest en gereproduceerd in de eerste wereld landen als drugs en medicijnen. Veel minder onderzoek is gedaan naar het medicinaal gebruik van dieren.

Kina en Coca

De bast van de kina boom is het beste bron van natuurlijke kinine, die wordt gewonnen uit de bast van de boom van de wereld. Deze werd voor het eerst gedocumenteerd door een missionaris van de jezuïeten in 1633 als een anti-malaria middel.

Misschien wel de meest beruchte plant is coca, een groenblijvende struik groeit tot 9 meter hoog. De plant is gebruikt door inheemse volkeren al eeuwen voor kiespijn en als algemene pijnstiller. Onderzoek naar de plant heeft de farmaceutische industrie Novocaine, een plaatselijke verdoving, en een aantal andere, minder verslavend verdovingsmiddelen gegeven.

Ipecacuanha en Mate

Ipecacuanha wordt vaak gevonden in over-the-counter hoest voorbereidingen, en Braziliaanse inboorlingen neem het mee naar amoebedysenterie behandelen. Het is gemaakt van de wortels van de struik en is eerst naar Europa in 1672 Ipecacuanha een sterk emetische en is bijzonder bruikbaar voor de behandeling van een overdosis. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van dit kruid.

Mate is een groenblijvende boom die groeit tot 20 meter hoog. De bladeren worden veel gebruikt in Zuid Amerika op dezelfde manier als thee, en wordt gebruikt voor hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, depressie en reumatische pijn.

Pareira en lapacho

De wortels en de stam van de pareira wijnstok zijn de bron van curare. Regenwoud stammen gebruiken curare als een verlammende pijl gif. Onderzoek naar deze plant in het Westen heeft tubocurarinechloride, een verdovingsmiddel grote schaal gebruikt om de spieren verlammen tijdens operaties geproduceerd. De plant kan oraal worden ingenomen mits er geen snijwonden of zweren in de mond en wordt gebruikt als een laxeermiddel, een diureticum en menstruatie induceren.

Er is al veel onderzoek gedaan naar het gebruik van lapacho uitgevoerd. De bast van deze boom is al eeuwenlang gebruikt als een anti-inflammatoire en als een wondermiddel kruidenmiddel. Men denkt dat het nuttig in de behandeling van kanker.

Pijnstillende Kikker

Er is een regenwoud kikker, epibpedobates tricolor, die een giftige huid heeft, om zich te beschermen tegen roofdieren. Onderzoek naar dit gif door de National Institutes of Health heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe pijnstiller die 200 maal krachtiger dan morfine. Deze pijnstiller, ABT-594, is in productie. Onderzoek gaande door de gastrointestinale bijwerkingen van deze nieuwe pijnstiller.