Gemengde Dementie informatie & Behandeling

Gemengde Dementie informatie & Behandeling

Alzheimer is een moeilijke ziekte om te gaan met, in het bijzonder wanneer een andere aandoening van de hersenen in het spel komt. De Alzheimer's Association schat dat er ongeveer 5,3 miljoen mensen in de Verenigde Staten, die zijn leven met de ziekte van Alzheimer. Een aantal van deze mensen lijden aan gemengde dementie, dat maakt het nog moeilijker voor de pati├źnt en hun vrienden, familie en geliefden maakt.

De Feiten

Gemengde dementie wordt gedefinieerd als dementie die wordt veroorzaakt door meerdere medische aandoeningen. Ziekte en vasculaire ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van gemengde dementie. Volgens de Alzheimer's Association, hebben de hersenen autopsies aangetoond dat tot 45 procent van de mensen die lijden aan dementie vertoonden tekenen van zowel vaatziekten en Alzheimer. Er wordt aangenomen dat de twee ziekten samen in de hersenen meerdere zelf.

Oorzaken, diagnose en behandeling

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan gemengde dementie. Hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hartritmestoornissen, diabetes, hartziekte, obesitas en roken zouden direct gerelateerd gemengde dementie. Dit komt door het feit dat aan deze voorwaarden risicofactoren voor een beroerte, die de bloedstroom naar de hersenen compromissen. Als uw arts vermoedt dat u gemengde dementie, zijn er verschillende tests die hij kan uitvoeren op u om zijn diagnose te bevestigen. Deze tests omvatten: CT-scans, MRI, PET-scans, dopplar echografie├źn en neuropsychologische tests. Na uw arts bepaalt de resultaten van uw diagnostische tests, kan hij de beste methode van behandeling voor u suggereren. Er zijn geen Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurde medicijnen beschikbaar voor de behandeling van gemengde dementie. Twee geneesmiddelen die worden gebruikt om de ziekte van Alzheimer, Razadyne en Exelon, behandelen, beide blijken een bescheiden effect op de symptomen van gemengde dementie. Logopedie en cholinesterase-remmers ook helpen de symptomen van gemengde dementie. Het is zeer belangrijk om de onderliggende factoren veroorzaken dementie, zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol te behandelen.

Het beheren van uw symptomen

Gemengde dementie vertonen vaak dezelfde symptomen van zowel vasculaire dementie en Alzheimer. Deze symptomen zijn onder andere: verwarring, problemen met het geheugen, slechte concentratie, depressie, duizeligheid, zwakte in de ledematen, verlies van darm of blaas controle, onduidelijke spraak, abnormaal gedrag, taalproblemen, dwalen, verdwalen en lachen of huilen zonder reden. Ook al is er geen remedie voor gemengde dementie, zijn er dingen die u kunnen helpen in uw dagelijks leven. Het belangrijkste om te onthouden is om niet te veel druk op jezelf te zetten. De nadruk jezelf uit zal alleen uw conditie slechter en maken het moeilijker voor u om zich te concentreren. Breng een notitieblok met je overal mee naar toe. Dit zal u toelaten om kennis te nemen van belangrijke gebeurtenissen te maken, zodat je niet vergeet ze. Zorg er ook voor nood telefoonnummers in de voorkant van het notitieblok te houden, zodat mensen weten wie je moet bellen als je een probleem hebt. Heeft kruiswoordpuzzels en geheugen spelletjes om te helpen de uitoefening van uw geest en houdt het scherp.