Geitenmelk Allergie symptomen

Geitenmelk Allergie symptomen

Geitenmelk is de voorkeur zuiveldrank in vele delen van de wereld, en de licht zoete en licht zoute drank wint aan populariteit in Amerika. Sommige mensen geloven dat de melk van geiten is minder allergeen en beter verteerbaar dan koemelk. En, geiten vriendelijker zijn voor het milieu, waardoor deze minder grond waarop te grazen dan grotere vee. Echter, kunnen allergische reacties nog steeds een punt van zorg.

Melk Allergieën

Melk van geiten, schapen en buffels kan ernstige allergische reacties veroorzaken. Volgens de American Academy of Allergy Asthma & Immunology, melk allergie is de meest voorkomende voedselallergie bij kinderen, hoewel de meeste ontgroeien naar leeftijd 16.
Wetenschappelijke studies, volgens zowel de Astma en Allergie Foundation of America en de National Institutes of Health, bieden geen ondersteuning voor het anekdotische rapporten beweren de melk van die geit is minder allergeen dan koemelk. De meeste kinderen die allergisch zijn voor koemelk zijn ook allergisch voor geitenmelk.
Kinderen en volwassenen hebben meestal een allergische reactie binnen een paar minuten tot een paar uur na het nuttigen van melk. Allergieën worden veroorzaakt door een overreactie van het immuunsysteem, een sensibilisatie voor het histamine en antilichamen vrijgegeven wanneer een vreemde stof het lichaam binnenkomt. Vermijden is de belangrijkste behandeling voor melk allergie.

Allergie symptomen

Voedselallergieën zijn op de stijging, het verhogen van 18 procent bij kinderen gedurende de laatste tien jaar, meldt de American Medical Association. Geitenmelk allergie symptomen kunnen in ernst variëren van mild netelroos of eczeem aan een levensbedreigende anafylactische reactie. De meest voorkomende symptomen van koemelkallergie geitenmelk zijn: netelroos, piepende ademhaling, loopneus, niezen, zwelling, en braken. Andere symptomen zijn: astma, hoesten, verstopte neus, jeukende huiduitslag, tranende ogen, buikkrampen, diarree en koliek bij baby's.
Anafylaxie is een plotselinge en ernstige hele lichaam reactie op een allergeen, die vereist dat "een onmiddellijke reis naar de eerste hulp 'en behandeling met een EpiPen (adrenaline shot), volgens de Mayo Clinic. Symptomen zijn onder meer ademhalingsproblemen veroorzaakt door zwelling van de keel of tong, een snelle maar zwakke pols, netelroos, blozen of bleekheid, braken, misselijkheid, diarree en shock vergezeld van een ernstige daling van de bloeddruk.

Allergisch of intolerant?

Er is een verschil tussen melk allergie en lactose-intolerantie. Lactose of melk-eiwit intolerantie is een digestief probleem, niet gerelateerd aan het immuunsysteem, waarbij een persoon het lichaam ontbreekt het enzym om lactose te verteren eiwit. Opgeblazen gevoel, krampen, misselijkheid, winderigheid en diarree zijn vaak voorkomende symptomen van lactose-intolerantie.
Geitenmelk, zoals koemelk, bevat wel lactose, hoewel in een iets lager niveau.

Hints

• Een anafylactische reactie is een medische noodsituatie en kan leiden tot bewusteloosheid of de dood als niet onmiddellijk wordt behandeld.
• Personen die allergisch zijn voor koemelk mag niet geitenmelk consumeren zonder het hebben van een immunoloog testen hun tolerantie voor het.
• soja of rijst melk kan een veiligere keuze voor personen die allergisch zijn voor geitenmelk, hoewel sojamelk bevat eiwitten die ook kan leiden tot allergische reacties.