Geheugen verlies als gevolg van de Anesthesie

Geheugen verlies als gevolg van de Anesthesie

Eén van de bijwerkingen van enkele algemene anesthesie u verdoven voor chirurgie amnesie die ervaren postoperatief zijn. Bedoeld als postoperatieve cognitieve disfunctie (POCD) door anesthesisten en chirurgen, het kan duren meer dan een jaar of het kan veel sneller verbeteren. In sommige gevallen hebben artsen geheugenstoornis gevonden blijven tot op hoge leeftijd. Tot op heden is er geen bekende manier om geheugenverlies, behalve zodat het op zijn oplossen keren.

Geïnduceerde Bewusteloosheid

Algemene anesthesie verschilt van een plaatselijke verdoving in dat in plaats van te worden geïnjecteerd in een specifieke plek om het te verdoven, met algemene verdoving u chemisch geïnduceerd in een toestand van bewusteloosheid. Dit wordt bereikt door u of inademing van binnen door een masker of na de anesthesie geïnjecteerd in de arm of IV (een buis die direct loopt in een ader zodat geneesmiddelen gemakkelijker worden geïnjecteerd). In werkelijkheid wordt uw anesthesist eigenlijk creëren gecontroleerde geheugenverlies, zodat je niet meer weet van de operatie. Als de operatie voorbij is, uw anesthesist stopt de medicatie, en je geleidelijk wakker.

Postoperatieve cognitieve dysfunctie (POCD)

Meer voor bij ouderen (personen ouder dan 60) die over-anesthesie bijgestaan ​​operaties, POCD kan zich manifesteren als verwardheid na de operatie en is gedocumenteerd als die zich tot 44 procent van alle oudere patiënten die een heupprothese operatie onder narcose. Volgens de Vereniging voor Ambulante Anesthesia (SAMBA), wordt geschat dat voor alle operaties waarbij anesthesie, een 26 procent stoornis in het geheugen en cognitieve vaardigheden is niet ongebruikelijk dat een week na de operatie. Wanneer patiënten werden geëvalueerd drie maanden na de operatie, 10 procent reductie in cognitie en geheugen werd gedocumenteerd.

Diepte van de anesthesie

Een van de verantwoordelijkheden van uw anesthesist is om de diepte van de anesthesie die u wordt gegeven om te voorkomen dat je wordt overladen met het geneesmiddel te controleren. Zoals de anesthesist begint het proces van het induceren bewusteloosheid, je geest gaat door verschillende stadia van bekwaamheid als je dieper gaan. "Reken terug vanaf 100," is een veel voorkomende uitdrukking in operatiekamers, omdat je net als onder gaan, uw vermogen om informatie te verwerken en te behouden het verdwijnt. Overigens, de meeste mensen krijgen tot ongeveer 97 en dan zijn ze uit. Er zijn een aantal theorieën die het behoud van chirurgische anesthesieniveaus en niet toestaan ​​van een patiënt om zo diep te gaan in bewusteloosheid kan helpen stamcellen POCD.

Pijnloze bevalling

Meer toepasselijk, bekend als regionale anesthesie of sedatie, wordt schemering slaap gebruikt wanneer een procedure is minder invasief, zoals plastische chirurgie of het instellen van een gebroken bot. Veel van de geneesmiddelen die worden gebruikt bij algemene anesthesie worden gebruikt voor lichte slaaptoestand, alleen in kleinere doses. Met schemering slaap, selectief geheugenverlies optreedt. Met andere woorden, zal je waarschijnlijk niet meer herinneren van de procedure, ook al bent u in staat om te praten en vragen te beantwoorden zijn, terwijl onder de medicatie. Vooral gebruikt om een ​​patiënt te ontspannen en te elimineren angst, schemering slaap nog kan POCD veroorzaken bij sommige mensen, omdat het dezelfde medicijnen worden gebruikt.

Herstel

Er zijn aanwijzingen dat een goede voeding en lichaamsbeweging na de operatie kan het verminderen van de symptomen van de anesthesie-gerelateerde geheugenverlies. Supplementen zoals Ginko-biloba zijn genoemd als memory boosters, hoewel er geen Amerikaanse Food and Drug Administration bewijs om die bewering te staven. Als u denkt dat u last krijgen van geheugenverlies na de operatie, overleg dan met uw arts om te zien of er iets is dat hij kan aanbevelen om u te helpen.