Gehalte aan kalium in groenten

Kalium is een essentieel mineraal en elektrolyt die helpt om de zenuwen en spieren gezond. Het krijgen van voldoende kalium kan uw bloeddruk verlagen, het risico op nierstenen te verminderen, bouwen van gezonde botten en ziekten te voorkomen. Bepaalde gezondheidsvoorschriften en medicijnen lagere niveau van kalium in het lichaam, en de artsen adviseren vaak aan te vullen met een hoge kalium voedingsmiddelen, zoals groenten. Aan de andere kant, sommige gezondheid aandoeningen zoals nierziekte vereisen beperken kalium.

Common Kalium-Rich Veggies

Twee van de meest voorkomende groenten zijn de hoogste in kalium - aardappelen en tomaten. Tomaten in al hun vormen (sauzen en pasta's) over een hoog kaliumgehalte. Een middelgrote gebakken aardappel met de huid heeft 926 mg kalium, terwijl een 6 oz glas tomatensap biedt 417 mg. Spinazie is ook een uitstekende bron van kalium, met 420 mg voor een half kopje (gekookt, niet rauw).

Minder vaak voorkomende Kalium-Rich Veggies

Winter squash, yams, pompoenen, sojabonen, bieten, zoete aardappelen en snijbiet bevatten ook hoge niveaus van kalium, al is de precieze hoeveelheden variëren.

Medium-Kalium Groenten

Artisjokken, broccoli, wortelen, boerenkool, maïs, boerenkool, champignons en courgettes bevatten minder kalium dan aardappelen of tomaten.

Low-Kalium Groenten

Rauwe kool, geschild komkommers, sperziebonen, groene paprika en sla zijn allemaal relatief laag in kalium.

Manieren om Kalium Verminder

Veel groenten, zoals aardappelen, kunnen worden geweekt om hun kalium verminderen - ". Uitloging" een proces dat bekend staat als Om groenten te lekken, snijd de rauwe ingrediënten in kleine stukjes, dek af met koud water, laten weken gedurende vier uur bij kamertemperatuur en daarna spoelen vóór het koken.