Gegeneraliseerde angst Syndroom

Angst is een normale menselijke reactie op stress of ongemakkelijke situaties. Angst helpt het lichaam voor te bereiden om goed te presteren in een stressvolle situatie, zoals een sollicitatiegesprek of een eerste date. Constant en ongegronde angst, echter, is niet gezond en kan ernstige invloed hebben op de kwaliteit van iemands leven. Die gewoonlijk worden behandeld met therapie, medicatie of een combinatie van beide - Dergelijke hoge niveaus van angst kan gegeneraliseerd angstsyndroom geven.

Definitie

Gegeneraliseerde angst syndroom, beter bekend als gegeneraliseerde angststoornis of GAD, beschrijft een aandoening die maakt dat iemand constant voelen bezorgd, nerveus of angstig zonder geschikt reden. Deze gevoelens zijn meestal irrationeel en hardnekkig. Gegeneraliseerde angst syndroom kan voorkomen dat een persoon uit een normaal leven als gevolg van voortdurende zorgen en stress. Deze aandoening is geclassificeerd als een angststoornis en mentale gezondheidstoestand.

Oorzaken & Risk Factors

Hoewel de precieze oorzaak van dit geestesziekte niet is gelokaliseerd, zijn er vele risicofactoren die kunnen bijdragen aan een persoon ontwikkelen gegeneraliseerde angst syndroom. Mensen die traumatische jeugd ervaren hebben een hogere kans op het ontwikkelen van gegeneraliseerde angst syndroom. Een ernstige ziekte of stress uit je omgeving of leefsituatie kan ook leiden tot gegeneraliseerde angst syndroom. Sommige mensen kunnen genetisch geneigd om te ontwikkelen deze ziekte zijn, vooral als er een familiale voorgeschiedenis van gegeneraliseerde angst syndroom.

Symptomen

Naast angst, kunnen andere fysieke en emotionele symptomen van gegeneraliseerde angst syndroom manifesteren. Een persoon met gegeneraliseerde angst syndroom kunnen voelen gespannen, gespannen en onrustig. Slaappatronen worden onderbroken of korte levensduur. Een persoon kan ook last hebben van fysieke pijn en pijn als gevolg van deze aandoening. Hoofdpijn, spierpijn, buikpijn, en een gevoel alsof er een brok in de keel kunnen symptomen zijn van gegeneraliseerde angst syndroom. Sommige mensen kunnen ook zware zweten, snelle hartslag en beklemming of pijn op de borst.

Geneesmiddel

Verschillende vormen van geneesmiddelen beschikbaar voor de behandeling en beheersing van gegeneraliseerde angst syndroom. Een psychiater kan een dagelijkse medicatie voorschrijven om angst of een pil te nemen tijdens angstaanvallen te beheren. Benzodiazepines anti-angst geneesmiddelen die als sedativum en spierverslapper. Voorbeelden van benzodiazepinen omvatten Xanax en Klonopin. Deze medicijnen worden meestal genomen op een als een noodzakelijke basis. Een antidepressivum kan worden voorgeschreven voor dagelijks gebruik. Antidepressiva zoals Prozac, Lexapro en Paxil invloed serotonine in de hersenen, die angstgevoelens kan verminderen.

Counseling

Therapie kan nuttig zijn voor patiënten met gegeneraliseerde angst syndroom als het helpt de patiënt te ontdekken de psychologische wortels van zijn angst. Vormen van psychotherapie die effectief zijn bij de behandeling van gegeneraliseerde angst syndroom zijn onder andere gedragstherapie en cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie gaat om een ​​bewuste inspanning van de kant van de patiënt om ongezonde of negatieve gedachten of gedrag te identificeren en ze te veranderen in positieve gedachten. Deze vorm van therapie geeft de patiënt een gevoel van controle over hun gevoelens.