Geelzucht Cirrose Behandeling

Geelzucht Cirrose Behandeling

Cirrose is littekens van de lever, volgens de Mayo Clinic. Complicaties van cirrose omvatten geelzucht, of vergeling van de huid en de ogen.

Oorzaken

Een persoon kan cirrose ontwikkelen van vele ziekten en aandoeningen, waaronder hepatitis B, hepatitis C, Cystic Fibrosis, of chronisch alcoholmisbruik. Indien onbehandeld, complicaties inclusief geelzucht kan ontstaan.

Symptomen

Naast de typische symptomen geassocieerd met geelzucht zoals vergeling van de huid en ogen, kan een persoon die lijdt aan geelzucht geassocieerd met cirrose vertonen andere symptomen. Deze kunnen omvatten vermoeidheid, blauwe plekken, verlies van eetlust, misselijkheid, zwelling in de benen of gewichtsverlies, volgens de Mayo Clinic.

Testen

Wanneer de lever niet kan ontdoen van oude rode bloedcellen, die bekend staat als bilirubine kan geelzucht geassocieerd met cirrose ontstaan. Een bloedonderzoek of leverbiopsie kan worden gebruikt voor een positieve diagnose, volgens de National Institutes of Health.

Behandeling

Zodra de diagnose door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, zal geelzucht geassocieerd met cirrose worden behandeld om verdere beschadiging van de lever te voorkomen. Volgens de National Institutes of Health, die kunnen bestaan ​​uit het stoppen van bepaalde medicijnen. Als de aandoening verergert, kan een levertransplantatie worden overwogen.

Complicaties

Geelzucht geassocieerd met cirrose kan een persoon meer vatbaar zijn voor infecties, volgens de Mayo Clinic. Ondervoeding ook een zorg, aangezien het lichaam geen voedingsstoffen verwerken zoals het hoort, leidt tot zwakte en gewichtsverlies.