Gedrag Wijziging behandeling plannen

Gedrag Wijziging behandeling plannen

Gedrag modificatie behandeling plannen zijn bedoeld voor mensen die herhaaldelijk bezighouden met onaangepast gedrag, of je wilt om goed gedrag te stimuleren. Gedrag modificatie werd oorspronkelijk ontdekt meer dan 100 jaar geleden door Ivan Pavlov, die besefte dat hij kon maken honden komen er voortdurend naar, toen hij belde een bel door het afdwingen van hun gedrag met een traktatie. Uiteindelijk de honden zou komen wanneer ze een bel horen.

Gedragsveranderingen

Het gedrag van een persoon moet eerst worden onderzocht om aan te wijzen wat het precies is dat moet worden veranderd. Dit zou leiden tot het helpen van een kind, die handelt uit heftig om zijn slechte humeur te beheersen, of het sturen van een volwassene uit de buurt van destructief gedrag, zoals alcoholisme. Gedrag modificatie behandeling plannen moeten niet worden aangegaan licht, en mag alleen worden gebruikt wanneer het gedrag is echt storend.

Behavioral Plan

Regels en grenzen dan moet worden uiteengezet in een gedragswijzigingsprogramma behandelplan. Net als Pavlov beslissen dat hij wilde dat zijn honden tot Hem te komen, beslissen wat het eindresultaat van de wijziging plan moet zijn. Als het doel is om een ​​kind slecht humeur te stoppen, dan start een plan dat geeft hem drie waarschuwingen voordat hij moet omgaan met de gevolgen. Of, kan goed gedrag worden versterkt door het aanbieden van haar een beloning elke keer als ze reageert op een situatie rustig.

Gevolgen en Beloningen

Gevolgen en beloningen zijn de instrumenten voor het bereiken van gedragsverandering succes. Kies gevolgen die echt de persoon een gevoel van verlies. Bijvoorbeeld, voor een kind dat zijn geduld verliest, na drie strikes privileges, zoals excursies of uitsparing pauzes kunnen worden weggenomen. Als een volwassene zich bezighoudt met onacceptabel gedrag, moet hij excuses of goedmaken. Om goed gedrag te stimuleren, belonen. Dit zou betrokken zijn die een kind sterren om een ​​speciale prijs te ontvangen, of het geven van een volwassene meer verantwoordelijkheid en vertrouwen. Ontwikkeling en versterking van een programma van de gevolgen en voordelen zullen resulteren in gewijzigde gedrag.