Gecertificeerd Kleuren in Food Met de Federal Food & Drug Administration

Gecertificeerd Kleuren in Food Met de Federal Food & Drug Administration

Ons voedsel veel anders uit zou zien als het geen kleur additieven bevatte. Fabrikanten gebruiken deze ingrediënten om de natuurlijke kleur van het voedsel, de juiste variaties in kleur te verbeteren, te compenseren voor kleur verlies als gevolg van veranderingen in het milieu en geven kleur aan kleurloze of fun food. Voordat een kleurstof kan worden toegevoegd aan levensmiddelen, moet het strenge veiligheidsnormen onder toezicht van de Federal Food and Drug Administration (FDA) passeren.

Definitie

Bijna alle verwerkte voedingsmiddelen we eten bevatten kleurstoffen - kleurstoffen, pigmenten of stoffen gebruikt om kleur te verlenen. De FDA studies, tests en regelt kleur additieven om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn om te eten, bevatten alleen goedgekeurde ingrediënten en naar behoren worden geëtiketteerd. Het bureau classificeert vervolgens goedgekeurd kleuren als ofwel gecertificeerd of vrijgesteld van certificering. Elke batch van gecertificeerde kleur moet bij de FDA worden ingediend om te waarborgen dat aan de normen van het agentschap.

Gecertificeerd Kleuren

Synthetisch geproduceerd en op grote schaal gebruikt, gecertificeerde kleuren leveren uniforme kleur, mengen eenvoudig en kost minder dan vrijgestelde-from-certificering kleuren. Gecertificeerde kleuren worden geclassificeerd als kleurstoffen of meren. Kleurstoffen oplossen in water, niet mengen met olie en kan gebruikt worden in gebak, melkproducten, gebak en meer. Meren kleur vet-gebaseerde producten, zoals chocolade en cake mixen en creëren de harde kleur coatings van snoepjes, kauwgom ballen en pillen.

Vrijgestelde-Van-Certification Kleuren

Vrijgesteld-from-certificering kleuren zijn afkomstig van natuurlijke ingrediënten zoals bieten en paprika. Ze hebben de neiging minder levendig te zijn, hebben minder tinten en meer kosten in vergelijking met kunstmatige kleurstoffen. Zij kunnen ook smaak aan producten en hebben een kortere houdbaarheid. Natuurlijke ingrediënten gebruikt voor kleur moet hetzelfde zijn stijve testen veiligheid als kunstmatige kleurstoffen ondergaan, maar zijn niet batch-gecertificeerd.

FDA-goedgekeurd Kleur Additieven

De FDA heeft goedgekeurd negen gecertificeerde kleurstoffen die in de Verenigde Staten. Deze omvatten FD & C Blue nr. 1 en 2, FD & C Green No 3, FD & C Red nr. 3 en 40, FD & C Yellow nr. 5 en 6, Citrus rood nr 2 en Oranje B. Het agentschap bevat 28 vrij-voor-certificatie kleuren als veilig voor gebruik in humane voedingsmiddelen zoals karamel, caroteen, druiven-color extract en fruitsappen.