Gebruikt voor zinkchloride

Gebruikt voor zinkchloride

Ooit bekend als "boter van zink," zinkchloride is een veelzijdige chemische geschikt voor het helpen van de vele aspecten van het dagelijks leven. Zinkchloride makkelijk bindt zich water, zogenaamde hygroscopie, dus is het een ideale verbinding voor het handhaven water zuiverheid. Zinkchloride is een geleider van elektriciteit, waardoor het een nuttige elektrische verbinding en vult het de hoeveelheid zink in zowel planten als dieren, waardoor het een belangrijke verbinding voeding.

Behandeling van het water

Zinkchloride reduceert de corrosiesnelheid van andere metalen. Het is vanwege deze eigenschap dat koeltoren eigenaren gebruik zinkchloride om te voorkomen dat het interieur van de toren van zo snel roesten. Zinc chloride is aanwezig in drinkwater en gas- en oliebronnen.

Landbouw

Om een ‚Äč‚Äčoptimale plantengroei bereiken, moet voldoende zinkgehalte aanwezig zijn. Boeren die wonen in gebieden waar zink is niet zo overvloedig kunnen hun oogst bloot aan zink oplossingen. Fabrikanten combineren zinkchloride met andere chemische verbindingen bekend als chelaatvormers deze zink oplossingen.

Flux

Metaalbewerkers gebruiken zinkchloride in een flux voor het solderen of lassen van twee stukken metaal aan elkaar. Een vloeimiddel bevattende zinkchloride is een reinigingsmiddel dat oxiden of andere verontreinigingen uit de metalen oppervlakken verwijdert. Het reinigen van de metalen met een zinkchloride flux verhoogt de band van twee gesoldeerde metalen stukken.

Dry-Cell Batteries

Fabrikanten van droge batterijen gebruiken een zinkchloride pasta om de elektriciteit uit te voeren en te voorzien van elektrische stroom. Het zinkchloride fungeert ook om vocht en corrosie te remmen. De lage productiekosten van droge batterijen maakt ze perfect voor apparaten die periodiek gebruik ontvangt, zoals knipperende barricade lichten, navigatiehulpmiddelen en elektronische horloges.