Gebruikt voor dinatriumwaterstoffosfaat

Gebruikt voor dinatriumwaterstoffosfaat

Dinatrium waterstoffosfaat, ook wel dinatriumfosfaat, is een wit korrelig poeder. Deze chemische stof is oplosbaar in water, onoplosbaar in ethanol en een lage zuurgraad, de presentatie van pH-waarden 9-9,6, volgens de Voedsel-en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Dinatriumwaterstoffosfaat wordt gebruikt in de voedingsindustrie als een antioxidant en levensmiddelen stabilisator, en een water-verwekingsmiddel.

Weekmaker

De toepassing van dinatriumwaterstoffosfaat in water boilers en kunnen bijdragen aan de verstopping te vermijden door de accumulatie van calcium en magnesium zouten, vooral in gebieden met hard water. Volgens het United States Agency for International Development, de reiniging van water systemen met dinatriumwaterstoffosfaat helpt ook om de pijp corrosie te voorkomen, in het algemeen een verbetering van de waterkwaliteit in de tijd.

Antioxidant en Stabilizer

Dinatriumwaterstoffosfaat wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie als een antioxidant, bederf vertragen en als stabilisator, dat gemengde ingrediƫnten voorkomt scheiden, meldt de University of Bristol. Het wordt gebruikt in karnemelk, ijs en melk in blik, maar ook in granen en pasta's om de kooktijd te verminderen, meldt de International Food Additive Raad.

Emulgator

Dinatriumwaterstoffosfaat wordt ook gebruikt als emulgator bij de bereiding van gepasteuriseerde verwerkte kaas, meldt de University of Bristol. Emulgatoren zijn stoffen die helpen mengen ingrediƫnten moeilijk te mengen, zoals olie en water, bijvoorbeeld. Dinatrium fosfaat wordt toegevoegd aan melkpoeder voor stolling te voorkomen. De stof wordt ook een schuimmiddel in slagroom.