Gebruikt voor de Wormwood Herb

Gebruikt voor de Wormwood Herb

Alsem is een houtige kruidachtige plant meestal gekweekt in tuinen voor zijn zilveren blad. Het is inheems in Europa en ook is gevonden in Azië en Africa.The plant is meestal een klein, 1 meter tot 3 meter hoge struik met kleine bloemen. De bladeren zijn licht behaard en de plant heeft een pittige, aangename geur. Alsem wordt ook wel "Artemisia" en heeft een aantal traditionele en moderne medicinale toepassingen.

Wormwood Consumptie

Alsem wordt gebruikt bij de productie van vermouth, witte wijn en absint. Als een thee, het kruid is gunstig als een hulp bij de spijsvertering, eetlust versterker en ontwormen remedie. De effecten van alsem zijn niet wetenschappelijk bewezen, maar historisch gezien is beweerd dat het helpt bij een betere werking van de lever, de verlichting van dyspepsie, de versoepeling van de galblaas-functie, en zelfs helpt bij het versnellen van de bevalling. Opgemerkt zij dat er enige toxiciteit in het kruid, aangezien er in alsem. Het is bekend dat alsem, wanneer verbruikt in grote hoeveelheden, kunnen symptomen zoals verslaving, hallucinaties en epileptische aanvallen veroorzaken.

Alsem als lokale toepassing

Alsem is een effectieve plaag afstotende. Bladeren gemalen tot een pasta kan worden aangebracht op de huid om vlooien en teken af ​​te weren. Het kan ook worden gebruikt in beddengoed of opgeslagen beddengoed aan motten en vlooien af ​​te weren. Lokaal toegepast, kan alsem helpen met pijn van kneuzingen of krassen. Alsem als een wasbeurt wordt gezegd dat het huiduitslag en zelfs schurft helpen. Het kan worden gekookt en tot een infuus, die vervolgens kunnen worden geweekt een kompres en gebruikt bij de behandeling van wonden. Nogmaals, veel van deze informatie is anekdotisch; daarom moet alsem met voorzichtigheid worden gebruikt.

Malaria en kanker

De moderne geneeskunde heeft gevonden gebruikt voor de alsem en het onderzoek is aan de gang in de effectiviteit tegen kanker. In Afrika is malaria-epidemie, met een aantal stammen die resistent zijn geworden tegen de belangrijkste curatieve, kinine. Artemesia infusies gevonden zo effectief als kinine zijn en goed werken wanneer de ziekte resistent farmacologische geneesmiddelen. In kanker proeven, alsem afgeleide geneesmiddelen een effectieve behandeling van misselijkheid en vermindering van tumorgroei, vooral bij borstkanker. Testen en onderzoeken zijn aan de gang in de gebruiksmogelijkheden van alsem.