Gebruikt voor Brandnetels

Gebruikt voor Brandnetels

Brandnetel is eeuwenlang gebruikt om pijnlijke gewrichten en spieren, eczeem, bloedarmoede en de behandeling van jicht; Het is ook gebruikt als een diureticum om overtollig water te verwijderen uit het lichaam. Geneesmiddelen zijn meestal gemaakt van de stengels en bladeren, en soms ook van de wortels, die lijken verschillende farmacologische eigenschappen hebben, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMM). Brandnetel wordt ook gebruikt in bereidingen.

Hay Fever

Brandnetel wordt gebruikt om te helpen bij het verminderen van de jeuk en niezen gepaard met hooikoorts, ook wel bekend als allergische rhinitis. De bovengrondse delen van brandnetel kan de concentratie van histamine die door het lichaam als reactie op allergenen zoals pollen.

Artrose

Historisch gezien is brandnetel gebruikt bij de behandeling van gewrichtspijn en steeds gebruikt voor deze behandeling vandaag. Oraal kunnen brandnetel interfereren met de productie van inflammatie veroorzaken stoffen in het lichaam, zoals prostaglandinen. Lokaal gebruikt, kan een brandnetel oplossing gemaakt worden in de vorm van kompressen of crèmes om spierpijn en pijn in de gewrichten te verlichten.

Benigne prostaathyperplasie

De wortel van de brandnetel wordt in heel Europa gebruikt om goedaardige prostaathyperplasie (BPH). Studies tonen aan dat, in combinatie met andere kruiden, brandnetel kan effectief bij het verlichten van de symptomen van de aandoening, zoals de onmogelijkheid om volledig ledigen blaas, vermindering van de stroom van urine, post-plassen weglekkende en de voortdurende aandrang om te urineren, volgens naar de UMM. In Duitsland wordt brandnetel verkocht als een kruidengeneesmiddel voor prostaataandoeningen, terwijl in de Verenigde Staten, is de brandnetel blad gebruikt voor prostatitis, een ontsteking van de prostaat.

Andere Medicinaal gebruik

Brandnetel wordt ook gebruikt bij de behandeling van een breed scala van andere gezondheidsproblemen. Dit geldt ook voor de behandeling hebben van overmatige menstruatie, en interne bloeden te stoppen. Brandnetel kan plaatselijk worden gebruikt voor haar en hoofdhuid problemen, zoals roos en vet haar en hoofdhuid. Omdat brandnetel heeft samentrekkende eigenschappen, kan het worden gebruikt om te stoppen met bloeden uit scheermes wondjes en andere kleine huidletsels.

Eten bereiden

Brandnetel is rijk aan vitaminen A en C, en is een rijke bron van eiwitten, ijzer, kalium en silicium. Brandnetels zijn gebruikt in de keuken van vele culturen. In Ierland hebben brandnetels gebruikt om bier te maken; in Schotland, hebben brandnetels gebruikt om pudding te maken en in Frankrijk, worden verschillende gerechten gemaakt met behulp van brandnetels. Brandnetels worden toegevoegd aan stoofschotels, soepen en stoofschotels. Gemengd met andere gedroogde kruiden, wordt brandnetel gebruikt als een kruiden-kruiden.