Gebruikt voor bolle lens

Gebruikt voor bolle lens

Bril voor verziendheid, ook wel hypermetropie volgens Ohio State University Medical Center (OSU), gebruiken convex lenzen. Een convexe lens vergroot objecten. Er zijn ook andere toepassingen voor convex lenzen naast oogcorrectie met vergrootglazen, contactlenzen en brillen. Wetenschappers, hobby liefhebbers en sporters ook gebruik maken van bolle lenzen.

Betekenis

Convexe lenzen zijn in het midden dikker dan de randen en concave lenzen zijn dikker aan de randen dan de middelste. Als licht door de lens, buigt naar buiten of naar binnen, in de richting van het dikste deel van de lens. De Universiteit van Californië, San Diego (UCSD) wijst erop dat een bolle lens vergroot door het buigen van het licht in een brandpunt en helpt u een object dat heel ver in de verte of zeer kleine te zien.

Vision Optics

Glazen ogen zijn de meest populaire vorm van bolle lenzen voor visie correctie volgens OSU. Een frame bevat twee glazen of plastic lenzen, die ofwel concave voor bijziend visie of bolle voor verziend zijn. Contactlenzen die corrigeren voor vooruitziende visie problemen zijn ook convex.

Wetenschap

Bolle lenzen worden gebruikt door wetenschappers. Microscopen hebben een bolle lens en een concave spiegel en een vlakke spiegel om kleine afbeeldingen vergroten op een dia. Telescopen gebruiken bolle lenzen. De Universiteit van de afdeling Biologie Virginia's merkt op dat refractietelescopen gebruiken twee bolle lenzen en reflecterende telescopen gebruiken convexe en concave lenzen en een vlakke spiegel te vergroten.

Recreatie

Camera's bolle lenzen die een beeld scherp op film of een sensor in een digitale camera. Telescopische geweren hebben bolle lenzen die op dezelfde manier werken voor wetenschappelijke telescopen. Verrekijker gebruiken ook convex lenzen.

The Eye

Uw oog een dubbele convexe lens die een beeld richt op het netvlies aan de achterkant van het oog, vergelijkbaar met hoe een camera een bolle lens een afbeelding concentreren op film.