Gebruik van Cisapride

Cisapride is een recept medicatie gebruikt voor het beheren en behandelen van de symptomen van nachtelijke zuurbranden. Brandend maagzuur is een medische aandoening die wordt gekenmerkt door het gevoel van branden in de keel of de borst. Het is ook pijnlijk. Cisapride komt in zowel vloeibare en tabletvormen, en wordt oraal toegediend. In het algemeen wordt het medicijn vier keer per dag genomen. Het wordt alleen gebruikt voor de behandeling van maagzuur.

Geringe bijwerkingen

Gebruik van Cisapride kan leiden tot verschillende kleine bijwerkingen, waaronder ongemak van de maag, diarree, hoesten, constipatie, verstopte neus en hoofdpijn. Als u een van deze bijwerkingen en ze zijn bijzonder persistent of erger worden met de tijd (in plaats van weg te gaan), raadpleeg dan uw arts.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen van Cisapride zijn zeldzaam, maar ze kunnen potentieel schadelijk zijn. Ernstige bijwerkingen van dit maagzuur medicijnen zijn pijn op de borst en stoornissen in het gezichtsvermogen (zoals onscherpte). Als u deze bijwerkingen ervaart, vragen dringende medische hulp.

Waarschuwing

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft gewaarschuwd dat Cisapride gebruik kan leiden tot zeer ernstige potentiƫle neveneffect van onregelmatige hartritmes, ook wel bekend als hartritmestoornissen. Vanwege dit feit, Cisapride is niet meer beschikbaar in de Verenigde Staten voor de behandeling van brandend maagzuur (wordt niet verondersteld veilig).

Functie

Cisapride is geclassificeerd als prokineticum en werkt door het verhogen contracties van de spieren (in het onderste slokdarm) en de sluitspier. De sfincter (dat zich tussen de maag en de slokdarm) stopt meestal reflux van zuur uit reizen in de slokdarm. Cisapride vermindert maagzuur reflux door de sluitspier sterker (met de peristaltische contracties van de spier).

Voorzichtigheid

Cisapride gebruikers (buiten de Verenigde Staten) is de geneesmiddel benaderen voorzichtig. Informeer uw arts over eventuele medicijnen en voedingssupplementen die u zou kunnen gebruiken, maar ook van alle ziektes die u zou kunnen hebben. Sommige mensen worden geadviseerd tegen het gebruik van cisapride, zoals patiƫnten met nier- of hartproblemen, angina pectoris (pijn op de borst), respiratoire problemen, en lage niveaus van magnesium of kalium.