Geavanceerde Sleep Phase & Lichttherapie

Geavanceerde Sleep Phase & Lichttherapie

Geavanceerde slaapfase syndroom is een aandoening die veroorzaakt individuen wakker en slaap vroeger dan de typische slaappatroon. Mensen die getroffen zijn door ASPS kunnen moeilijk aan te passen aan een normale werk of school schema hebben, maar effectieve lichttherapie kan tot positieve veranderingen.

Prevalentie

Geavanceerde slaapfase stoornis is ongewoon, die slechts 1% van de volwassenen en vooral gevonden onder senioren.

Circadiaanse ritmes

24-uurs cyclus van het lichaam, of circadiaanse ritmes, bepaalt wanneer een persoon slaapt, als ze honger hebben en wanneer bepaalde hormonen vrijkomen. Een circadiane ritme stoornis veroorzaakt interne klok van het lichaam om slaperigheid veroorzaken tijdens de traditionele periodes kielzog.

Effecten

Mensen met een ASPS die niet een andere slaapstoornis hebben kan kwaliteit van de slaap te krijgen als toegestaan ​​om hun lichaam natuurlijke ritme volgen. Echter, de inspanningen om te voldoen aan een normale werk of school schema kan leiden tot slaapgebrek.

Overwegingen

Blootstelling aan licht bepaalt hoe de hersenen verwerken dag en nacht en zendt dan het signaal aan het lichaam. Onder begeleiding van een medische professional, kan het strategisch gebruik van licht worden gebruikt om het lichaam van de circadiane ritmes veranderen.

Behandeling

Lichttherapie omvat het routinematig gebruik van kunstlicht gezien tijd om wakker te bevorderen overdag. Slaapcyclus van het lichaam geleidelijk verschuift totdat modellen normale circadiane ritmes.