Geavanceerde Coronary Artery Disease

Coronaire hartziekte is een aandoening waarbij de slagaders, die bloed, zuurstof en nutriënten naar het lichaam begint te verharden of worden gevuld met plaque. Deze ziekte kan langzaam verder te gaan in een levensbedreigende aandoening die een hartaanval en uiteindelijk tot de dood kan veroorzaken.

Hoe Is Coronary Artery Disease gediagnosticeerd?

Omdat coronaire hartziekte ontwikkelt zich langzaam in de tijd, kan een patiënt niet ontdekt hij kransslagaderziekte tot een hartaanval optreedt. Echter, de toestand vóór de diagnose een coronaire gebeurtenis door een verscheidenheid van werkwijzen, zoals via een magnetische resonantie imaging (MRI) test, waarbij een arts een blik in de kransslagaders geeft, en maakt het de arts gebieden van verstopping lokaliseren .

Symptomen

Voor geavanceerde coronaire hartziekte, de meeste patiënten ervaren symptomen, omdat de slagaders zo smal dat het bloed het hart niet gemakkelijk te bereiken zijn geworden. Niet alleen heeft dit vereisen het hart om harder te pompen, kan het permanent beschadigen of doden hartspier dat regelmatige zuurstof niet heeft ontvangen. Voordat een hartaanval optreedt, geavanceerde coronaire hartziekte symptomen zijn onder meer pijn op de borst (ook bekend als angina) dat optreedt bij inspanning of stress, of kortademigheid, waarbij een patiënt ervaart extreme ademhalingsproblemen, zelfs terwijl u zit.

Risicofactoren

Veel aandoeningen bekend als bijdragende factoren van gevorderde coronaire hartziekte, zoals hoge bloeddruk, hyperlipidemie (hoge cholesterol en triglyceriden), obesitas en diabetes. Al deze factoren kunnen bijdragen aan de slagader vernauwing geassocieerd met gevorderde coronaire hartziekte. Voor deze patiënten is bijzonder essentieel jaarlijks onderzoek of beeldvorming ondergaan door een arts te verzekeren coronaire hartziekte is niet ver gevorderd zijn.

Oorzaken

Sommige onderdelen van plaque en slagader vernauwen onvermijdelijk als een neveneffect van de leeftijd. Voor mensen met gevorderde coronaire hartziekte, deze symptomen kunnen het signaal van extra oorzaken, bijzonder roken, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes of ondervindt vóór bestraling aan de borst als kankerbehandeling.

At-home Behandelingen

Omdat veel coronaire hartziekte symptomen gepaard met de levensstijl gerelateerde risico's, zou een deel van de eerste aanbevelingen van een arts zou kunnen maken zijn om veranderingen in levensstijl, zoals stoppen met roken, het volgen van een gezond dieet, die betrokken zijn bij regelmatige lichaamsbeweging, het verliezen van gewicht als je te maken overgewicht, en het verminderen van stress, waardoor het hart kan belasten.

Medische interventies

Naast veranderingen in levensstijl, kan een arts adviseren sommige-cholesterol modificeren medicijnen, medicijnen om het openstellen van de slagaders (zoals calciumantagonisten en nitroglycerine) en bètablokkers om de bloeddruk te verlagen. In sommige gevallen kan meer invasieve middel van chirurgie nodig zijn om de beste toegang tot de slagaders en de bloedstroom te verhogen, met name voor gevorderde coronaire hartziekte. Deze operaties omvatten coronaire bypass operatie of minimaal invasieve hartkatheterisatie procedures.