Gas & maagproblemen

Gas & maagproblemen

De meeste mensen passeren gas ten minste 12 keer per dag volgens de Mayo Clinic. De Amerikaanse Gastroenterological Association (AGA) wijst erop dat winderigheid en oprispingen verlichting geven van lucht die we slikken toen we eten. Sommige individuen, hoewel, ervaren overmatige hoeveelheden gas of weet het allemaal niet te verdrijven. Mayo artsen er rekening mee dat dit kan leiden tot maagklachten.

Gas

Hoewel gas algemeen, de Mayo Clinic merkt dat niet alleen kan het pijnlijk, maar het kan een ergernis en potentiële gezondheidsprobleem. Gas gaat vaak gepaard met een opgeblazen gevoel en intense maagpijn. De pijn kan zo slecht dat je hem verwarren met een hartaanval (linksboven pijn) zijn, appendicitis of galstenen (beide, rechts). Mayo Experts adviseren controle met uw arts als u gas meer ervaren dan normaal, vooral als het gepaard gaat met zorgwekkende tekenen, zoals bloeden, gewichtsverlies of koorts.

Nonucler Maagpijn

Nonulcer maagpijn is medisch aangeduid als functionele dyspepsie. De Mayo Clinic legt uit dat dyspepsie is een set van symptomen, waaronder buikpijn, opgeblazen gevoel, oprispingen en misselijkheid dat er geen duidelijke oorzaak hebben. Deze symptomen worden vaak verward met een maagzweer. Dyspepsie is bekend als een functionele stoornis vanwege het gebrek aan uitleg. De Mayo Clinic doet weet dat overmatig gebruik van alcohol of cafeïne consumptie, roken en het nemen van bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals aspirine, het verhogen van uw kans op het ervaren van dyspepsie.

Maagzweren

Maagzweren zich in de maag worden genoemd maagzweren. De geassocieerde pijn komt van open wonden of laesies in de voering van de maag. De nummer een oorzaak van maagzweren is niet stress of dieet - gaan tegen de traditionele opvattingen. Een vervelende bacteriën bekend als Helicobacter pylori (H. pylori) is meestal verantwoordelijk, volgens de artsen aan de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC). H. pylori verzwakt beschermende bekleding van de maag terechtkomen en zweren in sommige gevallen. Levensstijl, voeding, roken en drinken kan bijdragen aan de vorming van maagzweren.

Conventionele behandeling

Voor zweren, antibiotica meestal opruimen van een H. pylori-infectie. Voor alle types van maag-gerelateerde onderwerpen, inclusief extra gas, stel Mayo en AGA artsen beoordelen van uw dieet. Ontslaan van voedingsmiddelen die leiden tot uw maagklachten en overtollige flatus is een begin. Buiken van veel mensen niet eens met voedingsmiddelen en dranken, zoals broccoli, perziken, pruimen, zemelen granen, koolzuurhoudende dranken, ijs, gefrituurd voedsel, vet voedsel en zuivelproducten. Over-the-counter medicatie kan verlichting geven ook. Deze omvatten Beano en Gas-X, adviseert Mayo.

Home Remedies

In aanvulling op het afstellen van uw dieet, veranderen de manier waarop je leeft. De Mayo Clinic beweert dat gas, bijvoorbeeld, kan worden afgeremd door het uitoefenen van (fietsen is bewezen om te helpen voor sommigen), het verminderen van stress en het laten vallen van de sigaret gewoonte. Mayo beveelt ook het genot van een kopje pepermunt thee voor opluchting. De menthol in pepermunt kalmeert het spijsverteringskanaal, wat resulteert in gas opluchting, maar potentieel hypes tot brandend maagzuur en zure reflux.