Gangreen Disease

Gangreen is een ziekte die necrose of celdood en bederf veroorzaakt. Het meest voor in de vingers, tenen en andere extremiteiten maar kan overal in het lichaam voorkomen.

Oorzaken

Gangreen wordt veroorzaakt door een lichaamsdeel verliest de bloedstroom. Zonder bloed, kan de cellen niet overleven, en zij sterven. Enkele van de meest voorkomende vormen van kanker veroorzaakt door infecties maar eens gaat vaatziekten zoals atherosclerose.

Symptomen

Gangreen kan symptomen zoals tederheid in het getroffen gebied, blauwe of zwarte verkleuring van de huid en stinkende afscheiding uit zweren veroorzaken. Symptomen van septische shock veroorzaakt door gangreen zijn koorts en licht gevoel in het hoofd.

Risicofactoren

Gangreen is het meest waarschijnlijk van invloed op de ouderen en mensen met diabetes en vaatziekten. Geblokkeerd of onderbroken bloedstroom is een complicatie van deze ziekten het risico op gangreen toeneemt.

Behandeling

Chirurgie is de primaire behandeling voor gangreen omdat dode weefsel niet kan worden gerepareerd. Antibiotica worden gebruikt om gangreen infecties te behandelen waaronder septische shock.

Het voorkomen

Het verzorgen van uw diabetes en het voorkomen van besmetting zijn manieren om het verkrijgen van gangreen te voorkomen. Stoppen met roken is ook een aanrader, omdat het gebruik van tabak de bloedvaten kan beschadigen.