Galzouten na galblaas verwijdering

Sommige patiënten ervaren een aandoening genaamd galzouten diarree na het verwijderen van de galblaas. De lever produceert gal en opgeslagen in de galblaas tot vertering. Wanneer de galblaas wordt verwijderd, is er geen plaats meer om gal worden opgeslagen. Bij deze patiënten de gal gaat de ingewanden direct en de lever maakt veel meer van dan gebruikelijk. De overtollige hoeveelheden galzouten overweldigen de darmen en diarree is het resultaat.

Fiber

Galzouten diarree kan een groot probleem voor veel mensen. Sommige mensen met deze aandoening zijn bang om te ver van huis om te eten te gaan en kan zelfs voorkomen dat uit eten helemaal.
Verhoog de hoeveelheid vezels in de voeding om ontlasting vorm te helpen stevig. Fiber additieven aan voedsel kan nuttig zijn voor mensen die lijden aan galzouten diarree zijn. Fiber supplementen behandelen deze vorm van dunne ontlasting, maar het eten van een dieet dat veel vezelrijke voedingsmiddelen bevat is ook nuttig.

Dieet

Voeding is een belangrijk onderdeel van de spijsvertering. Sommige patiënten met deze aandoening eet een vetarm dieet symptomen te minimaliseren. Galzouten worden gebruikt om vet te verteren in voedsel en minimaliseren van de hoeveelheid vet kan helpen verbeteren van de conditie.
Kies magere eiwitbronnen zoals vis of kip zonder vel. Rood vlees bevat verzadigd vet en moet worden beperkt tot één of twee maaltijden per week. Een goed uitgebalanceerd dieet moet bevatten veel groenten en fruit als bron van koolhydraten. Kies volkoren granen en voedingsmiddelen rijk aan oplosbare vezels zoals haver en haverzemelen samen met groene bladgroenten voor de beste koolhydraten keuzes.
Een dieet niet volledig het probleem van galzouten diarree verwijderen na een galblaas verwijderen, maar het kan helpen minimaliseren.

Medicijnen

Medicijnen zoals cholestyramine kunnen galzouten diarree te stoppen. Deze medicatie wordt meestal gebruikt om hoog cholesterolgehalte. De medicatie inactiveert galzouten en wordt algemeen gebruikt om de absorptie van cholesterol in de bloedstroom te stoppen, maar het is effectief voor het stoppen van de diarree na een galblaas verwijderen. Neem een ​​multivitamine als u cholestyramine omdat het voorkomt de opname van vitaminen.
Anti-diarree medicatie kan helpen bij het beheren van de toestand effectief ook. Gebruik over-the-counter diarree medicijnen om te helpen de impact die de aandoening heeft op je sociale leven te minimaliseren. Als u hardlijvig bij het gebruik van een van deze geneesmiddelen, stop het gebruik en neem contact op met uw arts.