Galsteen Symptomen bij kinderen

Galsteen Symptomen bij kinderen

De galblaas is een klein orgaan dat gal houdt. Het ligt net onder de lever en samen met de alvleesklier en de lever maakt de galwegen. Deze organen helpen produceren en opslaan gal en enzymen die helpen het lichaam af te breken vetten in de lever. Galstenen komen vaker voor bij volwassenen, maar kinderen hen kunnen ontwikkelen. Hoewel elk kind galstenen kunnen ontwikkelen, op basis van de Seattle Children's Hospital, kinderen met erfelijke bloed problemen, overgewicht of een familiegeschiedenis van galstenen zijn op een hoger risico. Galstenen vaste deeltjes die vorm in de gal en kunnen variëren in grootte van zo klein als een zandkorrel zo groot als een golfbal. Terwijl de meeste galstenen niet symptomatisch en geen problemen veroorzaken, als er veel van hen of een grote, kan ongemak veroorzaken.

Buik Pijn

Volgens eMedicine Health, pijn in de rechterbovenhoek van de buik is het meest voorkomende symptoom van galstenen bij kinderen. Pijn geassocieerd met galstenen zal intensiveren nadat het kind eet een vette maaltijd, omdat het vet in de voeding zorgt ervoor dat de galblaas te contracteren. De geïntensiveerde pijn kan enkele uren duren en zal meestal verdwijnen op zijn eigen. Echter, de pijn terug bij elke galkoliek.

Rugpijn

Omdat oudere kinderen zijn in staat om hun pijn te lokaliseren gemakkelijker, zij kunnen klagen over pijn in de rug of schouder pijn. Dit zal gepaard gaan met pijn in de rechter onderbuik.

Misselijkheid

Als de galstenen gaan van de blaas, kunnen ze verstopping één van de kanalen aansluiten op de galblaas, pancreas of de lever. Hierdoor kan het kind een gevoel van misselijkheid en soms braken hebben. Indien braken blijft gedurende een langere periode van tijd, kan dit leiden tot het lichaam van het kind steeds uitgedroogd. Meer vocht dan normaal moet worden geconsumeerd om het lichaam goed blijven gehydrateerd.

Koorts

Een koorts is het lichaam de natuurlijke manier om iets te zeggen is verkeerd. Het kan iedere keer dat het lichaam vecht tegen een infectie en kan ook een teken zijn dat een galsteen problemen veroorzaakt ergens in het lichaam zijn. De koorts gewoonlijk gepaard gaan met andere symptomen, en het kind wordt vermoed dat galstenen, kan een echografie worden uitgevoerd door een arts om de toestand bevestigen en goed behandelen.

Geelzucht

Geelzucht is een gelige tint aan de ogen en de huid. Dit wordt veroorzaakt door hoge niveaus van bilirubine in het bloed. Bilirubine wordt uitgescheiden in de gal, dus als galstenen worden steeds een probleem, het kan het de huid van het kind te maken hebben een gelige tint die ook kan verschijnen in het wit van de ogen.