Galsteen Preventie

Galsteen Preventie

Voor iedereen die galblaas pijn heeft gehad, kan galsteen preventie een primaire zorg. Galstenen gemeenschappelijk onder de Amerikaanse bevolking en zijn het resultaat van spijsverteringssappen die verhard. Aangezien de stenen ophopen in de galblaas, kunnen zij pijn veroorzaken, of zij kunnen in de galwegen die uit de galblaas aan het spijsverteringssysteem loopt komen te zitten. Het voorkomen van galstenen is grotendeels een kwestie van dieet en levensstijl veranderingen.

Maaltijden overslaan

Volgens de Mayo Clinic, een van de aanbevelingen galsteen preventie vermijden overslaan van maaltijden. Vasten sla maaltijden kunnen resulteren in de accumulatie van maag gal in de galblaas, die kan bijdragen tot de ontwikkeling van galstenen. Vasten af ​​algemeen niet tot galstenen. Echter, een regelmatige gewoonte van overslaan van maaltijden en vasten als methode van gewichtsverlies ook een bijdrage aan andere gezondheidsproblemen, zoals metabolisme problemen.

Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

De Mayo Clinic adviseert individuen oefenen dagelijks en blijven bewegen op een regelmatige basis. Aangezien gewichtstoename is een factor die bijdraagt ​​tot de ontwikkeling van galstenen, kunnen galstenen voorkomen omvatten gedrag dat resulteert in de tegenovergestelde bereiken - gewichtsverlies. Men moet deelnemen aan een of andere vorm van regelmatige fysieke activiteit voor een minimum van 30 minuten bijna elke dag van de week voor een maximale doeltreffendheid.

Weight Loss

Een andere aanbeveling van de Mayo Clinic is dat individuen voorzichtig zijn in hoe snel ze afvallen moeten zijn. Snel gewichtsverlies kan een bijdragende factor in de ontwikkeling van galstenen. Om te helpen bij de preventie van galstenen, moet gewichtsverlies een snelheid van ongeveer 1 tot 2 pond per week, niet sneller. Gewichtsverlies in een sneller tempo plaatst niet alleen personen met een risico op het ontwikkelen van galstenen, maar ook zet ze een verhoogd risico op het ontwikkelen van metabole problemen.

Het handhaven van Gezond Gewicht

Galsteen preventie omvat het handhaven van een gezond gewicht, volgens de Mayo Clinic. Weten uw optimale BMI (body mass index) kan nuttig zijn om te weten wat je moet wegen zijn. Om uw optimale BMI en een gezond gewicht te bereiken, moet u uw dagelijkse fysieke activiteit te verhogen, samen met het verminderen van de hoeveelheid calorieën die je neemt in.

Handhaven van een gezond dieet

Een van de meest wezenlijke galsteen preventie activiteiten die u kunt deelnemen aan is om te eten en handhaven van een gezond dieet. Diëten met veel vet voedsel en dierlijke eiwitten kan een sterke bijdrage aan de ontwikkeling van galstenen. Volgens de Mayo Clinic, besturen cholesterol een primaire methode voorkomen galstenen. Normaliter lever scheidt gal cholesterol dat oplost - dat vet in het bloed. Echter, als het cholesterolgehalte te hoog zijn, dan wordt het moeilijk om de galblaas te kunnen functioneren en overtollig cholesterol verandert in galstenen.