Galblaas Symptomen & Behandeling

De galblaas is een klein zakje achter de lever gal opslaat - de enzym bevattende sap geproduceerd door de lever die helpen bij de vertering van vetten. De meest voorkomende galblaas probleem is de vorming van verkalkte cholesterol of galzouten genoemd galstenen. Zij kunnen de galwegen blokkeren, waardoor ontsteking en infectie, alsmede het risico van galblaas kanker.

Symptomen

Symptomen van galstenen en galblaas kanker omvatten pijn die uitstraalt in de rug of rechter schouder, misselijkheid, braken, pijn in de bovenbuik vooral na vet eten, en gas.

Diagnose

Een echo of CT-scan zal bepalen of je wel galstenen of galblaas kanker. Ze kunnen ook helpen om te bepalen of kanker zich heeft verspreid.

Behandeling

Galstenen en galblaas kanker worden behandeld door het verwijderen van de galblaas en galwegen. Chemotherapie en bestraling hebben weinig effect op de galblaas kanker.

Overwegingen

Omdat de symptomen geassocieerd met galblaas problemen dezelfde als die van andere hygiënische omstandigheden, waaronder hartaanval, is het vooral belangrijk om een ​​arts om een ​​nauwkeurige diagnose.

Waarschuwing

Galstenen die niet behandeld worden, kan de galwegen blokkeren en een infectie veroorzaken. In ernstige onbehandelde gevallen kan leverschade optreden als gal backflows in de lever en vernietigt de lever weefsels.