Galblaas operatie Infectie

De galblaas is een klein peervormig niet-vitaal orgaan onder de lever aan de rechterkant van de buik. De galblaas slaat gal geproduceerd door de lever totdat het wordt gebruikt in de dunne darm te verteren vet voedsel. Wanneer gal niet kan reizen door de buizen die naar de dunne darm (galwegen) als gevolg van ontsteking of infectie, kan chirurgische verwijdering van de galblaas te bevelen. Laparoscopische galblaas chirurgie, een cholecystectomie, is een procedure waarbij de galblaas wordt verwijderd door meerdere kleine insnijdingen buik. Tijdens de meer invasieve geopend cholecystectomie wordt de galblaas verwijderd via een grote snede. Beide procedures worden uitgevoerd onder algemene verdoving in een ziekenhuis. Risico's zoals infectie zijn zeldzaam, maar toch voordoen.

Voorzorgsmaatregelen

Beide organen van uw lichaam wordt blootgesteld aan lucht en het invoegen van vreemde voorwerpen in uw lichaam verhogen het risico op een infectie. Om te voorkomen dat de mogelijkheid van besmetting kunnen antibiotica worden voorgeschreven enkele dagen voorafgaand aan de operatie. Antibiotica kunnen ook via IV worden toegevoerd vóór en tijdens de operatie zelf. Bovendien, de sterilisatie van medische instrumenten, jassen en maskers; grondig de hand schrobben; en verkorte ziekenhuisverblijven alle minimaliseren blootstelling aan bacteriën en virussen die een infectie kan veroorzaken.

De eerste ziekenhuisopname

De laparoscopische galblaas operatie procedure wordt meestal uitgevoerd op een poliklinische basis. Patiënten blijven gewoonlijk in het ziekenhuis enkele uren te zorgen dat ze de operatie goed verdragen en er geen initiële problemen door infectie of bijwerkingen van anesthesie. Ontlading is later op dezelfde dag met instructies voor zelfzorg en monitoring. Open cholecystectomie patiënten in het ziekenhuis blijven tot zes dagen langer controle en toezicht herstel.

Pijn

Wat pijn is normaal na galblaas operatie te wijten aan organen worden verschoven en gas invoeren van het lichaam tijdens de operatie. Pijn tolerantie varieert op individuele basis en wordt bewaakt met een vergelijkende pijnschaal. Pijnstillers worden als nodig, van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen narcotische pijnstillers. Neem contact op met uw arts als de pijn niet beginnen af ​​te nemen na een paar dagen, of als het begint te verergeren. Dit kan wijzen resterende galstenen of een soort van inwendige besmetting.

Longontsteking

Longontsteking, een ontsteking van de longen als gevolg van infectie, treedt soms na elk type van chirurgie, maar in het bijzonder abdominale chirurgie. Het is de meest voorkomende dodelijke infectie verworven in een ziekenhuis. Longontsteking wordt gekenmerkt door een oppervlakkige ademhaling en het vasthouden van slijm, en de daaruit voortvloeiende verminderd vermogen om te hoesten, terwijl de genezing van de operatie zelf. Om je longen te houden goed functionerende en het risico van longontsteking te minimaliseren, kan uw zorgverzekeraar hebben je diepe ademhaling oefeningen uit te voeren of in te blazen een incentive spirometer.

Incisieplaats

De incisie uit uw galblaas verwijdering wordt meestal afgesloten met chirurgische nietjes, steken of Steri-strip zelfklevend huid sluitingen. Een follow-up afspraak wordt dan ongeveer een week gepland tot 10 dagen na de procedure om de nietjes of hechtingen te verwijderen, of om te controleren op de voortgang van de Steri-strips. Het is belangrijk om de incisie droog en schoon om besmetting te voorkomen totdat de hechtingen geheel hersteld. Het nemen van een douche is meestal toegestaan, maar het onderdompelen van de wond in het water tijdens een bad is niet toegestaan, terwijl de wond open is. Verander bandages volgens de instructies in uw ontslag papierwerk. Leer het verschil tussen normale drainage en type-pus gevulde drainage dat de ontwikkeling van een infectie aangeeft herkennen. Neem contact op met uw arts als de drainage ontstaat een gele kleur en dikkere consistentie.

Galwegletsel

Galwegen zijn slangen die van de lever naar de galblaas en de galblaas in de dunne darm. Chirurgische instrumenten af ​​en toe veroorzaken schade aan de galwegen tijdens de galblaas te verwijderen. Zelfs een kleine inkeping in een van de leidingen kan gal lekken. Als gal lekt in de buik, is er de mogelijkheid een ernstige en pijnlijke infectie. Neem contact op met uw arts als uw pijn niet verdwijnen na een paar dagen of begint te verergeren. Behandeling van gewonde galwegen varieert afhankelijk van de plaats en aard van de verwonding, maar meestal gaat pijnbestrijding en antibiotica.

Pancreatitis

Een extra risico van galblaas chirurgie is de ontwikkeling van pancreatitis, alvleesklierontsteking, als gevolg van infectie. Symptomen van pancreatitis zijn pijn, koorts, geelzucht, misselijkheid en braken. Behandeling voor pancreatitis betreft de sanering elektrolyt en vochtbalans van het lichaam, en het beheren van de daaruit voortvloeiende pijn.