Gaba Behandeling voor Depressie en Angst

Gaba Behandeling voor Depressie en Angst

Depressieve stoornis treft 14,8 miljoen mensen 18 jaar en ouder in de VS in de leeftijd, en verwante aandoeningen zoals bipolaire stoornis en dysthyme stoornis beïnvloeden nog eens 9 miljoen, volgens het National Institute for Mental Health. Momenteel wordt depressie meestal behandeld met selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's), maar onderzoekers hebben enige vooruitgang bij het vinden van alternatieve therapieën gemaakt. St. John's Wort en Sam-E hebben zowel belofte getoond en worden op grote schaal gebruikt in Europa. Meer recent een stof genaamd GABA (gamma-aminoboterzuur) is gebruikt als een behandeling voor depressie, maar het toont meer veelbelovend voor de behandeling van angst.

GABA en Neurotransmitters

Neurotransmitters zijn chemische stoffen in de hersenen die het mogelijk maken de communicatie van de ene zenuwcel naar de andere. Er zijn zowel prikkelende --- of stimulerende --- neurotransmitters, en remmende --- kalmerende --- neurotransmitters. GABA is een kalmerende neurotransmitter. Mensen die worstelen met angst vertonen een lage serotonine en GABA niveaus.

GABA en Depressie

Gamma-aminoboterzuur wordt nog onderzocht als een behandeling voor depressie. Huidige gegevens blijkt dat een effectieve antidepressivum kan zijn, en, in feite, kunnen depressieve en bipolaire stoornissen verergeren. Omdat het een remmende neurotransmitter, de functie om de hersenen te vertragen, geen activiteit stimuleren.

GABA en Angst

Initiële studies in de jaren 1950 gesuggereerd dat GABA heeft een kalmerend effect op de hersenen en effectief bij de behandeling van angst en schizofrenie kunnen zijn. Meer recent, Dr. Harold Whitcomb en biochemische voedingsdeskundige Phyllis Bronson van de Aspen Colorado Kliniek voor Preventieve en Environmental Medicine bevestigen de kalmerende effecten van GABA. Wanneer in een staat van angst, het brein is "over-vuren, het verzenden van te veel berichten in een keer." GABA stuurt een bericht naar de zenuwcellen niet te vuren. GABA hecht aan dezelfde gebieden van de hersenen als benzodiazepines, die de meest voorgeschreven anti-angst medicatie.

Maakt gebruik van GABA

GABA wordt momenteel gebruikt bij de behandeling van angst, slapeloosheid, PTSS en obsessief-compulsieve stoornis. Klinische studies tonen aan dat doseringen van 800 mg per dag effectief zijn voor angst en slapeloosheid, en doses tot 18 gram per dag kan mensen met PTSS en OCD helpen.

Thuisgebruik van GABA

GABA heeft bewezen veilig in doses van 500 mg tot 4 gram te zijn, maar er bijwerkingen voor sommige mensen. Tintelende sensaties, spoelen van de huid en zelfs angst zijn ervaren met het gebruik van GABA, dus is het belangrijk behoedzaam. Raadpleeg een arts of natuurgeneeskundige vóór de invoering van nieuwe therapieën in uw regime. Begin met een lage dosering om te zien of GABA heeft het beoogde kalmerende effect.