Fytokemiske Egenskaber af lægeurter

Medicinske urter som hvidløg, lucerne og St. John 's Wort er blevet solgt som lægemidler på det kommercielle marked i årevis. Disse urter er ofte stilles til rådighed som ekstrakter, tinkturer, pulvere, etc. Undersøgelsen af ​​disse urter stammede fra et mangeårigt ønske om at opdage de kemiske egenskaber, der gør disse planter store udbydere af sunde stoffer. Den fytokemisk industri har trivedes som patienter søger fordelene ved den alternative anvendelse af disse potente stoffer fra planter kaldet fytokemikalier.

Udviklingen af ​​planter

En artikel af Michael Davidson fra Florida State University National High Magnetic Field Laboratory, at når planterne først udviklet sig, var der ikke så meget ilt i atmosfæren, som der er nu. Som tiden gik, var planterne i stand til at tilegne sig nye antioxidantforbindelser fra planternes stofskifte. Planter udviklet evnen til at beskytte sig selv mod svampe og bakterier med biokemiske forsvar, som overgik sammen til udviklingen dyrearter, som spiste planterne.

Hvad er fytokemikalier?

Ifølge phytochemicals.info, der er mere end tusinde kendte forebyggende kemikalier i mange planter, der afværge sygdomme. Disse kemikalier er kendt som fytokemikalier. Nogle af de mest almindeligt kendte fytokemikalier er lycopen, der er forbundet med tomater; flavanoids, som for det meste i frugt; og isoflavoner, der er kendt for at være ingredienser i de fleste sojaprodukter. Planter producerer disse kemikalier for at beskytte sig mod bakterier og andre predatorial angribere, men nyere forskning har opdaget, at planter med fytokemiske evner også kan beskytte mennesker fra sygdom.

De typer af fytokemikalier er mange, som er deres funktioner. Funktionerne af nogle fytokemikalier omfatter stimulering og interferens af enzymer, der gør kemikalier, der angriber kroppen mindre effektiv afbryde DNA-replikation i cancerceller, og fremme af antioxidant aktivitet beskytte celler mod oxidativ skade.

Quercetin

Quercetin er den mest almindelige af flavonoider og fremmer forbedring af hjerte-kar-sundhed, hæmmer inflammatoriske mediatorer og frigivelse af histamin samt reducerer risikoen for mange typer af cancer, herunder prostata, ovarie, kolon og brystkræft. Querticin er oftest findes i æbler, kål, te, løg, nødder og bær.

Capsaicin

Capsaicin er en temmelig brændende alkaloid, som er almindeligt forbundet med peberplanter. Det kan besidder evnen til at varme op tungen eller huden ved berøring, men undersøgelser viser, at det holder enorme fordele. Det er endda ment, at forbruge dette kemikalie sætter en i godt humør. Dette er fordi det fremmer frigivelsen af ​​endorfiner. Omvendt, selvom man ville antage, at dette fytokemiske kunne være ru på fordøjelsessystemet, er det ikke. Faktisk er det blevet rapporteret, at capsaicin lindrer maven og beskytter dens membran ved at forårsage en stigning i blodgennemstrømningen. Også dette fytokemiske anvendes i mange hud salver, fordi det hjælper receptor celler i sensing varme og lindre smerte.

Isothiocyanater

Isothiocyanater synes at være en kræft-killer, da de kan hjælpe med at forhindre og mindske risikoen for mange typer af kræft. Denne fytokemiske er fyldt med svovl, som giver det en ubarmhjertig appel i kampen kræftfremkaldende stoffer og fjerne dem. Isothiocyanater er for det meste findes i korsblomstrede grøntsager såsom blomkål, grønkål, majroer, kål, radiser, brøndkarse og broccoli.

Fytokemikalier i fødevarer vs kosttilskud

En rapport om cancer.org fastslår, at selv om mange populære fytokemikalier er tilgængelige til at købe som kosttilskud, tyder på, at kosttilskud er ikke som en fordel i forhold til de phytochemcials der er afledt af en fødekilde. De fleste ernæringseksperter og andre fagfolk i sundhedssektoren har længe støttet gennemførelsen af ​​en fedtfattig kost, der indeholder mange frugter, grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Mange kulturer har historisk opretholdt lavere satser for visse kræftformer og hjertesygdomme ved at indtage kost rig på de nævnte fødevarer.

Forsigtig

Fytokemikalier har været kendt for at være til gavn for dem, der regelmæssigt spiser dem, men der har været nogle tilfælde, hvor fytokemikalier øge muligheden for sundhedsmæssige komplikationer. Davidson artiklen citerer muligheden for, at høje doser af beta-caroten kosttilskud kan føre til vækst af celler i forbindelse med lungekræft hos mandlige rygere. Andre fytokemikalier og vitaminer kan også have evnen til at opildne sådan vækst under visse omstændigheder.