Fysiotherapie voor looptraining

Wanneer een persoon lijdt een verwonding of een slopende ziekte, heeft hij vaak opnieuw leren lopen. Dit proces heet looptraining. Een fysiotherapeut wordt een gids en een bron voor de persoon opnieuw te hoeven leren basisbewegingen doen.
De fysiotherapeut kan veel verschillende technieken en instrumenten te gebruiken om patiënten te helpen snel en veilig hun mobiliteit te herstellen.

Krachttraining

Sterkere spieren, vooral in de onderste ledematen, kunnen patiënten die herstellen van een blessure of omgaan met een ziekte aan hun manier van lopen te verbeteren helpen. In een studie gepubliceerd in Minerva Medica, een peer-reviewed medisch tijdschrift, vonden de onderzoekers dat progressieve weerstand training helpt bij het verbeteren van spierkracht en de toon en manier van lopen.
U kunt progressieve weerstand opleiding doen op vele manieren, zodat het gemakkelijk is om een ​​programma aan te passen aan uw specifieke behoeften en capaciteiten. U kunt gebruik maken van vrije gewichten, weerstand banden, lichaamsgewicht oefeningen zoals squats en push-ups, en fitnessapparaten.

Traditionele therapieën

Het verbeteren van de spierkracht is de kern van de meeste fysiotherapie-programma's, maar therapeuten vergroten ook krachttraining met oefeningen om de spieren te herstellen van hun vermogen om te bewegen in bepaalde opzichten.
In de klinische setting, zal een fysiotherapeut oefeningen die de patiënt de praktijk lopen te helpen ontwikkelen. De brug met gelijke leggers spelen een belangrijke rol, waardoor patiënten om zichzelf te onderhouden met behulp van hun bovenlichaam kracht aan terwijl het lopen. De brug met gelijke leggers zodat patiënten geleidelijk aan meer en meer gewicht op hun benen als ze herstellen van hun vermogen om te lopen.
Locomotorische therapie is een effectieve, traditionele techniek. Deze vorm van therapie werkt aan patiënten bewegen in meer realistische omstandigheden te krijgen. Lopen op een loopband is een veel voorkomende motorische therapie. Onderzoek uitgevoerd aan de Northwestern University blijkt dat patiënten die de voortgang van de standaard klinische fysiotherapie aan bewegingsapparaat therapie herstellen hun loopvermogen vollediger dan degenen die geen extra behandeling ondergaan buiten de kliniek.

High-tech apparaten

Nieuwere apparaten combineren elektrische stimulatie of zintuiglijke input met de traditionele manier van lopen therapie technieken om nog betere resultaten te produceren.
De GaitAid is zo'n apparaat. Het werkt met behulp van virtuele technologie om sensorische feedback aan patiënten met loopstoornissen bieden. Geluiden en visuele beelden helpen de patiënten maken een grotere neurologische verbindingen met de juiste bewegingen en kan drastisch verbeteren van het lopen en evenwicht problemen.
Andere high-tech apparaten gebruiken elektrische stimulatie om te helpen de onderste ledematen opnieuw leren basisbewegingen.