Fysiotherapie Na Carpal Tunnel Chirurgie

Carpaal tunnel syndroom treft ongeveer 10 procent van de bevolking en meer dan 500.000 operaties worden dagelijks uitgevoerd om de pijnlijke symptomen te verlichten. Na de operatie zal de pols en hand gezwollen, stijf, zwak en minder flexibel. Fysiotherapie, als onderdeel van het herstelproces wordt verondersteld om kracht en snelheid van herstel te verhogen.

Aanbeveling

Veel artsen zullen fysiotherapie naast een loopvariaties suggereren. Aanbeveling voor fysiotherapie zal afhangen van de ernst van de schade voor de operatie en de conditie van de hand na operatie. Wanneer het hebben van de operatie aan beide handen, wordt fysiotherapie sterk aanbevolen om het herstel van de eerste hand te versnellen voordat uitvoeren van een operatie op de tweedehandsmarkt.

Behandeling

Fysiotherapie zal meestal beginnen binnen een paar dagen na de operatie, terwijl de arm wordt nog steeds verpakt in een zachte cast. Sessies kunnen twee of drie keer per week gedurende 4-6 weken. Therapeuten maken gebruik van een combinatie van ijs, massage, bijgestaan ​​stretching en oefeningen in de loop van de behandeling. Warmte, ultrasound, paraffinewas en elektrische stimulatie kan ook worden gebruikt bij gelegenheid.

Initiële therapie

Artsen raden aan dat voor de eerste paar dagen na de operatie, houden de hand boven hart niveau verheven en ijs packs van toepassing op de pols regelmatig thuis te houden zwelling naar beneden. Een fysiotherapeut zal soft tissue massage en ijs te gebruiken in de eerste bezoeken aan de bestrijding zwelling ook. Omdat er nog steeds zal zijn hechtingen in de wond, zullen oefeningen basic en zal zich vooral richten op het verbeteren van bereik van de beweging in de vingers en hand. In deze vroege dagen van herstel, omvatten oefeningen buigen van de vingers, het openen en sluiten van de hand en uiteindelijk langzaam draaien van de pols. Assisted stukken worden ook gebruikt om flexibiliteit te verhogen.

Intermediate Therapie

Binnen 10 tot 14 dagen na de operatie wordt hechtingen worden verwijderd en een polsondersteuning met een metalen stabilisator wordt gedragen in plaats van de zachte cast. Therapie zal zich richten op het verbeteren van kracht. Patiënten zullen beginnen aangrijpend oefeningen en het opheffen van licht gewicht met de vingers. Zacht tikken op het litteken en frictiemassage worden gebruikt om de gevoeligheid in de incisie verklein. Therapeuten zullen ook een reeks "vuist posities" die pezen aan te moedigen om te schuiven binnen de carpale tunnel en het voorkomen van littekenweefsel opbouw rond de cut carpale ligament te introduceren.

Geavanceerde therapie

Als revalidatie vordert, worden oefeningen bedoeld om de hand te versterken om de spieren en gewrichten te stabiliseren. Patiënten zullen beginnen te knijpen en strekken van een speciale kit. Pols krullen, terwijl een 1-2 pond gewicht, en bewegingen die fijne motoriek te bevorderen zal ook worden ingevoerd. Het doel van de behandeling in deze laatste fase is de patiënt te bereiden om naar en andere werkzaamheden. Omdat bepaalde beroepsgroepen en recreatief gebruik soms kunnen veroorzaken of verergeren carpaal tunnel syndroom, zullen therapeuten patiënten tonen een verscheidenheid aan technieken om toekomstige problemen te voorkomen.