Fysiotherapie bij ouderen patiënten met een beroerte

Fysiotherapie betrekking op behandeling van de spieren door fysieke en mechanische middelen in een poging om herstel en herstel in een getroffen individu te vergemakkelijken. Wanneer een persoon een beroerte heeft hij een bloeding in de hersenen, hetgeen vaak leidt tot plotseling bewustzijnsverlies, gevolgd door volledige of gedeeltelijke verlamming lijden. Door fysiotherapie, een beroerte slachtoffer aanzienlijke hoeveelheden functie verloren via hersentrauma herstellen, zelfs wanneer de slag slachtoffer ouderen en vervolgens lijdt aan een leeftijdsgerelateerde afname van fysieke fitheid.

Early Intervention

Zoals bij de meeste medische situaties, hoe eerder fysiotherapie begint na een beroerte heeft plaatsgevonden, hoe groter de kans op succesvolle herstel. Onder optimale omstandigheden zou rehabilitatie inspanningen beginnen binnen 24 uur na het trauma, of zodra de patiënt stabiel is. Hoewel hij zal worden verzwakt en is waarschijnlijk een soort van beweging uitdagend te vinden, moet een beroerte slachtoffer worden aangemoedigd om regelmatig de positie te veranderen, in plaats van gewoon in bed liggen. Ledematen moeten worden opgetild en verplaatst door een familielid of zorgverlener met een verlies van spiertonus en een vermindering van het bereik van de beweging te ontmoedigen. Zodra de patiënt in staat is om rechtop kan zitten, moet hij worden aangemoedigd om deel te nemen in steeds moeilijker activiteiten - het verplaatsen van het bed naar een stoel, staand zonder hulp, of het nemen van een korte wandeling. Meer complexe taken, zoals aankleden en verzorging, kan de bijstand voor enige tijd vergen, maar alle pogingen om taken zonder hulp te voltooien moet worden aangemoedigd.

Aanslag

Een succesvol herstel door middel van fysiotherapie vereist de ontwikkeling van een passend plan door een gekwalificeerde zorgverlener. Ze moet een volledige evaluatie en beoordeling van de fysieke toestand van het slachtoffer te doen om te bepalen welke manier het beste is om verder te gaan, zoals verschillende mensen zullen lijden aan verschillende niveaus van invaliditeit na een beroerte. Bijvoorbeeld, veel mensen vinden ze moeilijk lopen als gevolg van beschadiging van de hersenen. Ze herinneren zich hoe te lopen, maar ze niet meer de coördinatie om de taak uit te voeren. Fysiotherapie leert het slachtoffer van nieuwe manieren om routinetaken, zoals lopen uit te voeren, zodat de hersenen kan leren om gebieden die niet meer goed functioneren omzeilen.

Sessions

Voor veel oudere patiënten, fysiotherapie is het meest effectief wanneer gegeven op een dagelijkse basis. Dit kan eenvoudiger en effectiever te zijn, terwijl tijdelijk verblijf in een inwoner behandeling voorziening waar 24 uur per dag personeel staat klaar om de neiging om elke medische problemen of complicaties die zich kunnen voordoen. In elk fysiotherapie sessie, patiënten werken aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, zoals het eten of aankleden met een hand, of het leren om te communiceren wanneer de taal vaardigheden zijn aangetast. De meeste sessies duren ongeveer 30 minuten en zijn zeer repetitief als nieuwe vaardigheden moeten worden ingevoerd op een geleidelijke basis. Met de tijd, geduld en oefening, kunnen ouderen een beroerte overlevenden terug te keren naar een leven van onafhankelijkheid.