Fysiologische verschillen van premature baby's

Fysiologische verschillen van premature baby's

Een te vroeg geboren baby is een kind dat geboren is eerder dan 37 weken zwangerschap. Premature baby's zijn geboren voordat hun lichaam volledig ontwikkeld; dus er vaak significante fysiologische verschillen tussen deze zuigelingen en full-termijn. Prematuren kunnen een laag geboortegewicht, lanugo, ademnood, slechte spiertonus, onvolwassen genitaliën, en dunne, doorschijnende huid vertonen.

Laag geboortegewicht

Premature baby vaker, ten opzichte voldragen zuigelingen, laag geboortegewicht, die een gewicht tot 5 £ hebben., 8 oz. Ongeveer 70 procent van de baby's in de laag geboortegewicht categorie zijn te vroeg geboren. De rest van een laag geboortegewicht baby's zijn voldragen zuigelingen die groei beperking ondergaan in de baarmoeder.

Lanugo

Lanugo is zacht, fijn haar, dat kan worden gevonden over het lichaam van een te vroeg geboren baby. Het lijkt op het lichaam bij vijf maanden zwangerschap, en vergoten wordt door zeven of acht maanden zwangerschap, tenzij de baby te vroeg geboren is voor deze tijd. Lanugo die bij de geboorte aanwezig is is niet een lange termijn probleem: het verdwijnt meestal binnen een paar weken.

Neonatale Respiratory Distress Syndrome

Ademnood is een zeer ernstig probleem in de te vroeg geboren baby. De oorzaak van het syndroom is een gebrek aan surfactant, waarvan de luchtzakken in de longen openhoudt. De longen beginnen met het oppervlakte-actieve stof te produceren wanneer een kind is op korte termijn. Het risico van neonatale respiratoir distress syndroom toeneemt als de leeftijd van het kind bij de geboorte afneemt, en is het hoogst wanneer de zuigeling geboren vóór 28 weken zwangerschap.

Slechte Muscle Tone

Bij de geboorte, de spieren van een premature baby vertonen een mindere mate van ontwikkeling ten opzichte van een volwassen kind. Dit resulteert in slechte voeding, de spieren rond de cardiale sluitspier, die sluit de slokdarm de maag tijdens de spijsvertering, niet sterk genoeg is om de verbinding volledig sluiten. Dus de premature baby is vatbaar voor voedsel dan een volwassen baby zou braken. Een ander gevolg van een slechte spiertonus is een lage activiteit. Bij de geboorte, ofwel de premature baby niet zoveel bewegen als het volwassen kind zou.

Onvolwassen Genitals

Als de te vroeg geboren baby is vrouwelijk, ze is waarschijnlijk een vergrote clitoris hebben. Indien de premature baby mannelijk, hij waarschijnlijk een kleine scrotum ontbreekt de gebruikelijke randen, evenals ingedaalde testikels.

Onderontwikkelde huid

De huid van een te vroeg geboren baby is vaak onderontwikkeld, zoals blijkt uit de doorschijnende uiterlijk. De buitenste epidermale laag van de huid niet goed eronder worden bevestigd aan de huidlaag. Dit plaatst het kind in gevaar voor uitdroging, infecties en huidbeschadiging.