Fysiologische symptomen van depressie

Depressie kan een psychische ziekte, maar het kan ook invloed hebben op het hele lichaam op een heel fysieke manier. Klassieke tekenen van depressie zijn constant verdriet, huilen, gevoelens van waardeloosheid en gedachten aan zelfmoord. Maar subtiele griepachtige symptomen, vermoeidheid en veranderingen in het slaappatroon ook zijn grote waarschuwingsborden.

Pijnen

Spier en pijn in het lichaam, buikpijn en hoofdpijn zijn allemaal symptomen van veel voorkomende ziekten. Maar gekoppeld aan emotionele symptomen, kunnen ze lokaliseren depressie als oorzaak.

Gebrek aan energie

Depressie laat vaak mensen uitgeput gevoel. Depressie kan energie, motivatie en interesse te verminderen. Het kan ook laat je moe voelt, maakt niet uit hoeveel slaap je elke nacht te krijgen.

Sleep veranderingen

Veranderingen in het slaappatroon zijn belangrijke waarschuwingssignalen. Slapeloosheid en slapen veel meer dan normaal zijn beide voorkomende symptomen van depressie.

Eetlust veranderingen

Sommige mensen te veel eten als ze depressief, zich tot voedsel voor comfort en om de leegte te vullen. Anderen helemaal overslaan voedsel en echt geen eetlust of interesse in het eten.

Gewichtsveranderingen

Gewichtstoename komt vaak voor bij mensen die geen interesse hebben in de oefening, maar hebben een overmatige interesse in voedsel. Mensen kunnen ook plotseling afnemen hun voedselinname, om aanzienlijke gewichtsverlies.

Het krijgen van hulp

De meeste mensen die lijden aan depressie een combinatie van emotionele en fysieke symptomen. Herken de symptomen als de klassieke tekenen van depressie en hulp te zoeken. Begeleiding, steun van vrienden en familie en het gebruik van medicatie zijn allemaal manieren om je depressie onder controle te krijgen.