Fysieke Ontwikkeling Stadia

Mensen moeten leren kruipen voordat ze kunnen lopen en lopen voordat ze kunnen lopen. Dit is de fundamentele les geleerd door het pad van de menselijke ontwikkeling. Het spreekt van een stap-voor-stap proces dat moet gebeuren om van het ene punt naar het andere.

De Feiten

Mensen doorlopen verschillende stadia van ontwikkeling binnen de gemiddelde levensduur. Deze stadia dragen een persoon door kleutertijd, jeugd, volwassenheid, hun hogere jaren en, uiteindelijk, de dood. Als mensen ontwikkelen zij normaal groeien groter, sterker en beter kunnen communiceren met elkaar. Mensen delen dit patroon met bijna elk ander levend wezen op deze planeet.

Significantie

De indeling van de maatschappelijke positie en status wordt vaak bepaald door het niveau van de ontwikkeling van een persoon. De fysieke ontwikkeling van een individu wordt gebruikt om mensen te begeleiden hun gedrag tegenover elkaar. Dit is een van de belangrijkste componenten in menselijke sociale interactie.

Soorten

In de kinderschoenen, de mens ervaart ongeveer 10 waarneembare stadia van fysieke ontwikkeling die vooral draaien om erkenning van geluiden en taal, eetgewoonten en motoriek (kruipen en lopen). Deze fasen lopen vanaf de geboorte tot de leeftijd van vijf jaar. In de kindertijd of prepubescence en in de adolescentie jaar, zijn deze vaardigheden versterkt en worden begeleid door het variƫren van verhoging van lichaamsgrootte en proportie. Op rond de leeftijd van 25, heeft het menselijk lichaam zijn volwassenheid bereikt.

Time Frame

Het gemiddeld mensenleven wordt gewoonlijk in kaart gebracht over een periode van honderd jaar; met de gemiddelde levensverwachting in ontwikkelde landen rond de 77,7 jaar (volgens de Centers for Disease Control and Prevention). En, zoals hierboven vermeld, de meerderheid van de lichamelijke ontwikkeling vindt plaats tussen de geboorte en de leeftijd van 25 jaar.

Identificatie

Er zijn verschillende classificaties voor de fysieke ontwikkeling van de mens, maar alle sporen van de groei van een persoon die door middel van hun kind het podium, de adolescentie en puberteit etappes, volwassen stadium (die vroege volwassenheid omvat, midden volwassenheid (die geboorte, kindertijd, peuter en preadolescence omvat) en geavanceerde volwassenheid of bovenbouw) en dood (die afhankelijk van het type analyse kan omvatten fysische ontleding). Elke fase heeft ieder een eigen lijst van fysieke kenmerken en vooral draaien rond de verschillen in de erkenning en motorische vaardigheden zintuigen.