Funnel Web Spider Risicofactoren

Funnel-web spinnen, met meer dan 500 soorten wereldwijd gevonden, worden gekenmerkt door het trechtervormige webben en spinnen te lokken in en vangen prooi. Gevonden in Noord-Amerika en Australiƫ, worden trechter-web spinnen gevreesd door zowel de tuinders en campers, zoals hun beten zijn zeer pijnlijk en kan een lange lijst van bijwerkingen veroorzaken. Hun gif is bijzonder gevaarlijk, en kan levensbedreigend zijn voor kinderen.

Geografische bereik

In tegenstelling tot de meeste spinnen, funnel-web spinnen voorkeur niet-tropische klimaten. Meer dan 300 soorten funnel-web spinnen zijn te vinden in Noord-Amerika. De meest gevreesde van alle funnel-web spinnen is de Sydney Funnel-web Spider. Deze soort van trechter-web is te vinden in de oostelijke kust van Australiƫ, in de Australische staten Victoria en South Wales. Funnel-web spinnen zijn gras-bewoners en liever hun webben in gematigde grasland gebieden te bouwen. Kampeerders en wandelaars moeten moede zijn wanneer actief op grasvelden.

Desciption

Funnel-web spinnen zijn meestal glanzend en zwart, met een ovaal-vormige buik bedekt met kleine rode haren. Ze hebben lange, slanke benen en soms hun buikjes zijn diep paars of bruin. Vrouwtjes worden 6 tot 7 cm lang en mannetjes groeien op 4 tot 6 cm lang. Mannelijke en vrouwelijke funnel-web spinnen zijn ongeveer dezelfde vorm, maar vrouwtjes hebben een veel grotere buik dan mannelijke funnel-web spinnen.

Bites

Zowel mannelijke als vrouwelijke funnel-web spinnen zijn zeer giftig, maar mannelijke funnel-web spinnen zijn verantwoordelijk voor de meeste beten helaas als gif giftiger dan vrouwelijke funnel-web spinnen. Zowel mannelijke als vrouwelijke gif veroorzaakt elk cijfer in een breed scala van symptomen. De beet zelf is zeer pijnlijk, vergezeld door schieten pijn bij het contactpunt. Ook, binnen 10 tot 15 minuten om gebeten, kan men tintelingen of gevoelloosheid in haar lippen, samen met braken, obstructie van de luchtwegen, spierspasmen, bewusteloosheid, trillen en zweten. Hoewel de anti-gif bestaan, onmiddellijk medische hulp is nodig als gebeten door een trechter-web spider.

Medical Care

Zodra je denkt dat je bent gebeten door een trechter-web spider, zoek professionele medische zorg. Totdat je de dichtstbijzijnde kliniek of ziekenhuis kunnen bereiken, druk uitoefenen op de spinnenbeet (zoals bij een slangenbeet) en houd het lichaamsdeel zo onbeweeglijk mogelijk. In de kliniek, zal een anti-gif wordt toegediend en een verband worden gebruikt om de wond te bedekken. Funnel-web spin bijt zijn zeer gevaarlijk en moet niet lichtvaardig worden genomen, in het bijzonder wanneer er een kind wordt gebeten door een grotere gif belasting per kilogram lichaamsgewicht.