Fungus Sinus Disease

De groei van de schimmel in de sinussen kan leiden tot chronische sinusitis, een aandoening gekenmerkt door een loopneus, verstopte hoofd, hoofd en gezicht pijn en soms een zere keel van aanhoudende post-nasal drip. In tegenstelling tot een koude, sinusitis hangen weken of zelfs maanden, en kan een chronische aandoening worden. Sommige sinusitis wordt veroorzaakt door bacteriën en reageert op behandeling met antibiotica. Schimmel sinusitis kan niet worden genezen met antibiotica.

Oorzaken

De schimmel die sinusitis veroorzaakt is echt schimmels of gisten die mensen inademen of consumeren in het voedsel dat ze eten. Schimmels en gist sporen zijn aanwezig in de lucht die we inademen en leven in voedingsmiddelen zoals gist brood, kaas en bier. Ze leven op de huid en in het darmkanaal van gezonde mensen en de meeste mensen nooit weten dat ze er zijn. Het immuunsysteem voorkomt dat schimmels veroorzaken problemen. Maar iemand met een verzwakt immuunsysteem, of waarvan sinussen zijn aangetast door eerdere bacteriële infectie of chirurgie, kunnen gevoeliger zijn voor schimmel kolonisatie van de sinussen.

Soorten

Er zijn vijf classificaties van schimmelinfecties sinusitis: allergisch, mycetoma, chronische granulomateuze, invasieve
en eosinofiele schimmel rhinosinusitus.

Diagnose

Schimmelinfecties van de sinussen kan worden geïdentificeerd door het kweken van een cultuur van sinus afscheidingen, door middel van chirurgische biopsie van de sinussen. De arts kan ook bestellen CT-scans, nasale echografie of endoscopisch onderzoek.

Behandeling

Schimmelinfecties sinus infecties worden behandeld met een combinatie of orale en nasale steroïden, nasale anti-schimmel en decongestiva. In sommige gevallen, kan een operatie nodig zijn om de schimmel te verwijderen.

Prognose

Schimmelinfecties sinusitis kan moeilijk te behandelen en kunnen proeven van verschillende therapieën nodig. Indien onbehandeld, kan chronische sinusitis leiden tot permanente schade aan de sinus passages, zoals erosie van het bot. In zeldzame ernstige gevallen kan de infectie verspreiden aan ogen en de hersenen.