Functies van het binnenoor

Het binnenoor is een klein, met vloeistof gevulde ruimte die twee functies heeft: gehoor en evenwicht. Het binnenoor bevat vele structuren en heeft een complexe anatomie dat deze belangrijke functies biedt.

Basic Inner Ear Anatomie

Het binnenoor, ook wel het labyrint, heeft een benige labyrint en een membraneuze labyrint. De benige labyrint is een reeks van kanalen in het bot. De benige labyrint bevat een vloeistof genaamd perilymfe en de membraneuze labyrint. De membraneuze labyrint is een verzameling van onderling verbonden zakjes en leidingen die een vloeistof genaamd endolymfe bevat.

De drie regio's van het labyrint dat de functies van het binnenoor te bieden zijn het slakkenhuis, vestibule en halfcirkelvormige kanalen.

Gehoor

Het slakkenhuis is verantwoordelijk voor het gehoor. De cochlea bevat zenuwen die energie trillingen in het binnenoor vloeistof verandert in zenuwimpulsen dat naar de hersenen worden gestuurd om geluid worden. Schade aan het slakkenhuis kan komen van wordt geraakt in het hoofd; neus, tandheelkundige of het hoofd chirurgie; herhaalde blootstelling aan lawaai (machines, geweervuur, muziek, etc.); of het plaatsen van scherpe voorwerpen in het oor om de was te verwijderen.

Balans

De vestibule en de halfcirkelvormige kanalen onderhouden balans of evenwicht van uw lichaam. De voortent heeft twee segmenten genaamd de utricle en saccule, die uw oriëntatie te bepalen van de zwaartekracht door het detecteren van lineaire versnellingen. In tegenstelling, de halfcirkelvormige kanalen geven informatie over het draaien, zoals detecteren rotaties van het hoofd.

Met andere woorden, deze structuren te detecteren de beweging van je lichaam en de signalen naar je hersenen dat het vertellen als je vooruit bewegen, terug, omhoog of omlaag of als u zijn draaien en hoe snel u zich verplaatst. Je brein gebruikt deze informatie om u in een evenwichtige positie te houden.

Binnenoor Dysfunction

Problemen met het slakkenhuis kan leiden tot gehoorverlies of doofheid. Problemen met de vestibule of halfcirkelvormige kanalen kan leiden tot problemen met het evenwicht, duizeligheid of vertigo (het valse gevoel van beweging of spinnen). Volgens de NIH Senior Health, evenwichtsstoornissen zijn een van de redenen ouderen vallen.

Evenwichtsstoornissen

Volgens het Massachusetts Eye en Ear Infirmary, kunnen problemen met het evenwicht worden veroorzaakt door een lange lijst van binnenoor aandoeningen, waaronder de ziekte van Menière, goedaardige paroxysmale positionele vertigo (BPPV), degeneratieve aandoeningen van het saldo organen, drugs toxiciteit, binnenoor trauma van het hoofd letsel of plotselinge drukveranderingen, en virale ontsteking. Als u problemen met het evenwicht, duizeligheid of vertigo ervaart, is het belangrijk om goed te worden gediagnosticeerd en behandeld.