Functie nieren naar de bloedsomloop van het menselijk lichaam Related

Er zijn twee nieren in het menselijk lichaam, een aan elke zijde van de buik boven het niveau van de navel en naar achteren. Terwijl de nieren van de urinewegen, zijn nauw verbonden met de bloedsomloop. Bloed wordt in de nier waar de samenstelling van het bloed wordt geregeld uitgevoerd door middel van een complex systeem. De nieren zijn zo efficiënt dat slechts één nodig voor overleving.

Vasculaire Anatomie

De nierslagader voert bloed naar de nieren waar het vertakt in vele kleinere slagaders in de nier. Deze slagaders dragen bloed naar de nefronen, de functionele eenheden van de nieren. Bloed gaat dan via veel kleine aders die fuseren tot de renale ader, die het bloed terug naar het hart te vormen.

Bloedvolume en de bloeddruk

Bloedvolume en bloeddruk zijn direct gerelateerd. Als er bloed natrium niveaus hoog zijn, zal een verhoging van de lichaamstemperatuur volume vloeistof te verhogen, met inbegrip van het bloedvolume. Groter volume bloed leidt tot een verhoogde bloeddruk. De nieren verwijderen natrium uit het bloed leidt tot een afname body volume vloeistof en bloeddruk.

Afval Verwijdering

De nieren verwijderen metabolische afvalstoffen uit het bloed. Ureum wordt geproduceerd tijdens cellulaire katabolisme en wordt verwijderd door de nieren en uitgescheiden in de urine.

Regulering van pH

De nieren helpen het lichaam de normale pH-niveau door het verwijderen van zuur uit het bloed te handhaven. De nieren absorberen ook bicarbonaat buffer.

Hormoon uitscheiding

De nieren zijn verantwoordelijk voor de uitscheiding van bepaalde hormonen in het bloed. Erytropoëtine stimuleert productie van rode bloedcellen. Gespecialiseerde cellen in de nieren renine afgifte in reactie op lage bloeddruk. Renine is een hormoon dat leidt tot een verhoging van de bloeddruk.