Fruktjuice Hem botemedel mot njursten Trouble

Mayo Clinic definierar njursten som små fyndigheter av mineraler och salter som kan finnas i njurarna om du inte dricker tillräckligt med vatten för att spola ut överskjutande mineraler. Njurstenar kan orsaka extrem smärta när de passerar genom njurarna, urinröret och urinblåsan innan de utvisas i urin. Du kan dock avvärja njursten och andra njurproblem genom att dricka fruktjuice som ett hem botemedel och förebyggande åtgärd för att säkerställa njure hälsa.

Apelsinjuice

Forskare vid UT Southwestern Medical Center publicerade iakttagelser i Clinical Journal of American Society of Nephrology att dricka ett glas apelsinjuice varje dag kan hjälpa till att förebygga njursten från att återvända. Apelsinjuice innehåller citrat, vilket hjälper till att förhindra mineraler och andra kemiska rester i kroppen från att kristallisera i njuren för att skapa njursten. Ren, osötad apelsinjuice är bäst, eftersom den inte innehåller tillsatser eller kemiska konserveringsmedel, som erbjuder en effektiv och naturlig botemedel för att lösa eller minska storleken på en njursten så det kan passera så smärtfritt som möjligt.

Lemonade

Förhindra njursten utveckling genom att dricka saft eller citronsaft varje dag. Citroner innehåller citrat och hjälp ökar det urincitrat i kroppen. Lemonade användes för att behandla individer som saknar tillräckligt med citronsyra i kroppen, vilket resulterade i frekventa njursten utveckling. Studien omfattar lemonad publicerades i Journal of Urology 1996.

Äppeljuice

Dricka ett glas äppeljuice varje dag har använts i generationer i förebyggande och behandling av njursten. Äppeljuice innehåller komponenter som bryter ner sura salter och mineraler i kroppen och kan hjälpa till att lösa upp eller minska storleken på njursten, vilket gör dem lättare att passera. Ren, osötad äppeljuice som innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser rekommenderas för lindring.