Fructose-intolerantie bij kinderen

Fructose-intolerantie bij kinderen

Fructose is de natuurlijk voorkomende suiker in fruit. Man-made fructose kan worden gevonden in baby- en kinderkleding eten en drinken als zoetstof.

Symptomen

Volgens kind voeding expert Mario Cassar, symptomen van fructose-intolerantie zijn: braken, hevige buikpijn en hypoglykemie symptomen na fructose is ingeslikt. Bijkomende symptomen kunnen zijn: prikkelbaarheid, overmatige slaperigheid, convulsies en een intolerantie voor fruit of zoete voedingsmiddelen.

Testen

Kinderen met mogelijke fructose intoleranties worden getest door middel van een gedetailleerd lichamelijk onderzoek, leverfunctietesten en enzymstudies. Fructose intolerantie kan ook leiden kinderen hypoglykemie, hyperurikemie gekenmerkt door overmatige hoeveelheden urinezuur in het bloed en abnormale nierfunctie ontwikkelen.

Behandeling

Cassar dat de meest effectieve behandeling van fructose intoleranties in kinderen alle bronnen van fructose uit het dieet. Kinderen kunnen ook baat hebben bij het verwijderen van alle bronnen van sucrose uit de voeding. Kinderen die complicaties hebben ontwikkeld als gevolg van fructose-intolerantie zullen specifieke behandeling nodig volgens specifieke voorwaarden.

Preventie / Solution

Ouders met een familiegeschiedenis van fructose-intolerantie mogen profiteren van genetische counseling aan fructose-intolerantie voorkomen dat de symptomen bij hun kinderen. Ouders kunnen er ook voor zorgen dat kinderen zich houden aan een strikte, fructose-vrij dieet om de schadelijke effecten van fructose-intolerantie te voorkomen.

Waarschuwing

Fructose-intolerantie is een ernstig gezondheidsprobleem aandoening die onmiddellijk door een kinderarts moet worden aangepakt. Ernstige complicaties, zoals epileptische aanvallen, jicht, leverfalen en mogelijk de dood kan leiden als de voorwaarde is onbehandeld.