Frontallobsdemenser Epilepsi & Kramper

Ett anfall är en episod av ofrivilliga sammandragningar av musklerna och en förändring av medvetandetillstånd som uppstår plötsligt. Det finns flera olika typer av epilepsi och krampanfall, och symptomen kan variera beroende på typen.

Signifikans

Anfall i samband med frontalloben epilepsi faller i den partiella anfall klassificering, som kännetecknas av en onormal elektrisk laddning isoleras till ett område i hjärnan, i detta fall frontalloben.

Orsaker

Den elektriska urladdning som orsakar ett anfall med ursprung i pannloben är oftast tillskrivas ärftliga faktorer. Det är den näst vanligaste formen av epilepsi, efter tinningloben epilepsi.

Förekomst

Oftast patienter med frontalloben epilepsi drabbas partiella anfall under perioder av sömn. Under beslag, kan en person uppvisa en brist på muskelkontroll, t.ex. cykelrörelser eller stötar. Vissa rapporter visar också att patienter skratta okontrollerat eller skrika under ett partiellt anfall i pannloben.

Symptom

Symptomen kan variera kraftigt, beroende på den specifika platsen för beslaget. Symptomen kan variera från motor eller tonic ändringar beteende justeringar. Ibland kan symtomen inte ens vara uppenbara, såvida inte signalen sprider sig till andra områden i hjärnan, vilket leder till en annan typ av beslag.

Behandling

Frontalloben epilepsi behandlas med medicin för partiella anfall eller via nervstimulering. I svåra fall kan operation vara ett behandlingsalternativ om anti-beslag läkemedel och nervstimulering är inte effektiva.