Frequente hoofdpijn bij kinderen

De april 2005 Journal of the American Osteopathic Association gerangschikt hoofdpijn en migraine in de top vijf pediatrische gezondheidsproblemen; tot 90 procent van de schoolgaande kinderen krijgen hen. Zij ervaren chronische dagelijkse hoofdpijn (meer dan 15 hoofdpijn per maand) kunnen profiteren van een behandelplan.

Chronische spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn --- de meest voorkomende vorm van hoofdpijn bij kinderen --- die meer dan 15 keer per maand zijn gelabeld chronische; Deze zijn goed voor een meerderheid van de chronische dagelijkse hoofdpijn bij kinderen.

Migraine

Een andere oorzaak van chronische dagelijkse hoofdpijn bij kinderen migraine, wat kan leiden tot ernstige pijn die minder dan 1 uur tot enkele dagen, soms met bijbehorende misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid.

Diagnostiseren

Een arts zal een gedetailleerde familiegeschiedenis te nemen en te onderzoeken van het kind uit te sluiten van een ziekte of aandoening. Zij zullen ook vaak controleren kinderen met chronische spanningshoofdpijn op tekenen van depressie of angst.

Behandeling / management

Voor personen met een diagnose vaak hoofdpijn, zal een arts meestal zorgen voor een 2- of 3-fronten behandelplan bestaat uit profylactische (preventieve) medicatie, beheer en verlichting van de pijn.

Waarschuwingen

Omdat sommige hoofdpijn symptomen kunnen lijken op die van een beroerte, epilepsie, meningitis, of andere ernstige of levensbedreigende verwondingen of aandoeningen, de National Headache Foundation adviseert direct medische hulp in bij het begin van elke ernstige pijn hoofdpijn.