Freestyle Meter Instructions

Freestyle Meter Instructions

De Freestyle meter is een bloedglucose controle apparaat dat wordt gebruikt voor het beheren van diabetes. Uit een bloedmonster, het Freestyle meter resultaten oplevert die worden gebruikt om te bepalen of een verandering in insuline, dieet, activiteit of andere medicatie nodig. Freestyle bloedglucosemeters zijn er in twee versies: Freestyle Lite en Freestyle Freedom Lite. Beiden werken op dezelfde manier, maar elk vereist een eigen teststroken en controleoplossing. De toestellen zijn klein en gemakkelijk te gebruiken, maar zorgvuldigheid is het raadzaam om een ​​test met de controleoplossing uitvoeren voor het meten bloedglucose.

Instructies

Hoe de controle uit te voeren

•  Houd de Freestyle meter rechtop en steek een teststrip in de sleuf in de bodem. Zorg ervoor dat het monster gebied van de teststrip uitsteekt. Schuif de strip in tot het niet verder; Dit gaat aan de meter.

•  Wacht tot de meter geeft de bloeddruppel en teststrip symbolen in het midden van het scherm; het zal dan klaar om te testen.

•  Open de fles controle-oplossing; Raak de teststrip monster gebied aan de oplossing. Uw meter zal piepen als de teststrip is klaar.

•  Wacht tot het resultaat. Als het op het scherm verschijnt, moet de meter twee keer piept. Markeer het resultaat als controle-oplossing door te drukken op de "C" knop ingedrukt te houden totdat de controle-oplossing symbool wordt weergegeven in de linkerbovenhoek van het scherm.

•  Vergelijk de meter uitslag om het bereik afgedrukt op de teststrip fles. Als het resultaat niet binnen het juiste bereik valt, kan uw meter defect zijn - niet gebruiken om uw bloedglucose te testen. Als het resultaat binnen het juiste bereik valt, ga je gang en beginnen met de test van de bloedglucose.

Hoe de bloedglucose test uit te voeren

•  Was uw handen en het testen met water en zeep om accurate resultaten te verzekeren. Zorg ervoor dat er geen lotion op de huid. Plaats een teststrip in de Freestyle meter aan te zetten. Zorg ervoor dat u het bloedmonster binnen twee minuten of de meter te nemen zal worden uitgeschakeld.

•  Kies een plaats op uw lichaam om een bloedmonster te nemen. De Freestyle meter kan bloed afnemen uit de vingertoppen, hand, onderarm, bovenarm, dij of kuit. Bij het testen van een lage bloedsuikerspiegel, echter alleen te testen van de vingertoppen.

•  Plaats de Freestyle prikpen stevig tegen de huid. Druk op de knop en het verhogen van de druk tegen de huid gedurende enkele seconden. Til het apparaat recht omhoog, zodat je niet het bloedmonster vlekken.

•  Breng de teststrip naar het bloedmonster in een hoek. Raak de strip licht aan het bloed. De teststrook fungeert als een spons, trekt het bloed in de strip van het waarnemingsveld.

•  Trek de meter weg wanneer u een pieptoon hoort of een lijn bewegen met de klok mee op het scherm. Het resultaat wordt weergegeven op het scherm wanneer u twee piepjes hoort.

Hints

  • Het gebruik van de verkeerde soort teststrips kan leiden tot onnauwkeurige resultaten.
  • Bij het nemen van het bloedmonster, niet schrapen of druk op de teststrip in de huid.