Formule voor het tellen van koolhydraten

Koolhydraatarme diëten steeds een populaire manier om gewicht te verliezen. Echter, nieuwe lijners vaak verward over de rol koolhydraten spelen in hun voeding en hoe om te bepalen hoeveel ze hebben gegeten. Gelukkig is de formule voor het tellen van koolhydraten is eenvoudig en ongecompliceerd. Zodra u leren hoe u de formule te gebruiken, wordt het een tweede natuur om de etiketten van voedingsmiddelen te controleren en mentaal berekenen de netto koolhydraten tellen om te bepalen hoeveel je kunt eten.

Koolhydraten per portie

De hoeveelheid koolhydraten per portie is een belangrijk onderdeel van de carb tellen formule. In vele verpakte levensmiddelen, wordt de porties aangeduid op de verpakking (soms een pakket meerdere porties) en de voedingsinformatie. De formule voor het tellen van koolhydraten moet het werkelijke aantal koolhydraten per portie, niet het percentage van de dagelijkse koolhydraten.

Fiber

De hoeveelheid vezels per portie moeten worden afgetrokken van de hoeveelheid koolhydraten per portie in de carb-tellen formule. Als een stuk volkoren brood heeft 13 g koolhydraten per stuk en 5 g vezels per slice, de netto-carb hoeveelheid is 8 koolhydraten. De netto-carb bedrag is hoeveel koolhydraten je lichaam herkent. Omdat vezels tegengaat koolhydraten, je gewoon aftrekken van de vezels uit de koolhydraten.

Suikeralcoholen

Voedingsmiddelen met suikervervangers hebben vaak suikeralcoholen zoals maltitol, in hen. De suiker alcoholen kunnen worden afgetrokken van het totale aantal koolhydraten, ook. Een populaire low-carb reep chocolade heeft 15 g totaal koolhydraten, 2 gram vezels en 12 g suiker alcoholen. De totale netto-aantal koolhydraten na gebruik van de low-carb formule is slechts 1 carb.

Portiegrootte

Als u het maken van low-carb snacks thuis, houd de portiegrootte in het achterhoofd. Het is gemakkelijk om de netto koolhydraten in voorverpakte voedingsmiddelen te berekenen, maar in voedingsmiddelen die u thuis, kan het lastiger zijn. De makkelijkste manier om koolhydraten te berekenen in huisgemaakte voedsel is om te komen met de totale hoeveelheid koolhydraten in elk item en vervolgens bepalen wat grootte porties van het eten aanvaardbaar op een low-carb dieet te maken. Bijvoorbeeld, zou een low-carb salade 25 in totaal netto koolhydraten, maar wanneer geserveerd in vijf porties, zijn er slechts 5 koolhydraten per stuk.

Totale dagelijkse aantal koolhydraten

De carb tellen formule werkt alleen als je daadwerkelijk binnen uw totale dagelijkse hoeveelheid toegestane koolhydraten blijven. Elke keer dat u berekenen hoeveel koolhydraten zijn in een keukenmachine, noteer deze op een stuk papier, neem het in een spreadsheet of onthoud het gewoon. Sommige low-carb dieet te blijven onder de 30 gram koolhydraten per dag, terwijl anderen streven naar minder dan 60. Ongeacht hoeveel koolhydraten je mag eten op je dieet, moet u bijhouden van uw dagelijkse telling te houden om ervoor te zorgen je verblijf op doel .