Förhindra Skolios förvärras

Skolios är oftast diagnostiseras i tonåren, när ett barns kropp förändras och växer snabbare än någonsin. Av skäl som ännu inte förstått fullt ut av vetenskapen, kan denna snabba tillväxt utlösa en onormal, ibland allvarliga, kurvan i ryggraden. Efter mer än fem årtionden av faktiska patient fallstudier, endast ett litet antal metoder ger hopp för att stoppa utvecklingen av en skolios kurva. Kurvor för mindre än 20 grader är oftast endast observerats i stället behandlas. En kurva som mäter mellan 20 och 45 grader i allmänhet behandlas med en kombination av metoder, i ett försök att hålla den från att bli värre.

Instruktioner

•  Kom i form och hålla formen. Övervikt och / eller har dålig muskulatur i midsection kan sätta en enorm belastning på ryggraden. Om skolios redan finns, kan vara tung och ur form påskynda utvecklingen av kurvan. Det handlar om de "grundläggande" muskler som stöder bålen. Ju starkare kärnan muskler, finns det mindre belastning på ryggraden. Utövar inte korrigera en spinal kurva, men en fast kärna är en bra start på att sakta dess framsteg. En vanlig gym träning är inte nödvändigt. Enkla isometriska övningar som utförs hemma med hjälp av en matta och motion boll kan stärka kärnan mycket effektivt.

•  Få utrustad för ett stag. Denna metod kan tyckas "old school", men en kombination av motion och bracing fortfarande det vanligaste sättet att hålla några kurvor från skrider. Om din kurva åtgärder mellan cirka 25 och 40 grader, kan din ortopedisk läkare förskriva en av flera typer av special passar tillbaka hängslen. Ortosen kommer att göras av en certifierad stag Maker (ortopediska hjälpmedel) som kommer att ta flera mätningar och kan också göra en gipsavgjutning av hela din torso.

•  Bär stag enligt anvisningarna. Du kommer att instrueras om hur många timmar att bära den varje dag för maximal nytta. Vissa hängslen (t.ex. Providence Brace och Charleston Bending Brace) bärs bara på natten, men de flesta är att bäras 23 timmar varje dag. Teorin bakom stagning är att utöva motsatta kraft den krökt ryggrad för att hålla kurvan från framåt, inte för att vända kurvan.

•  Försök alternativa behandlingar. Även om din ortopedspecialist kommer sannolikt bara rekommendera motion och stärkande, kan du höra om andra möjligheter vid skolios gruppmöten och andra sammankomster. Vissa patienter känner att de har nytta av kiropraktisk justering, massage, elektronisk muskelstimulering och andra alternativa behandlingar. I de flesta fall kan alternativa behandlingar bara lindra vissa obehag, men även det är värt besväret. Eftersom det inte finns något sätt att faktiskt mäta effektiviteten av en viss behandling (hur skulle du veta om kurvan skulle ha blivit ännu större utan behandling?), Måste du bestämma dig om sådana behandlingar har värde för dig.

•  Ha kirurgi. Det enda säkra sättet att hålla skolios från skrider är kirurgi, vilket också kommer att göra det möjligt för ryggraden som skall rätas ut till en stor grad. Kirurgi kan inte utföras på ett barn som fortfarande växer, utom i extrema fall, och det har många risker. Å andra sidan, behöver vuxna har inte möjlighet att stagning eftersom deras fullvuxna ben inte längre är böjlig. Även om det är helt säkert den sista utvägen är operation det enda alternativet som återstår när kurvan når ca 45 grader och patientens tillväxt är klar. Många tusen skolios patienter har fått operationen och har gått vidare för att leva helt normala liv.

Tips

  • Denna artikel ska inte ersätta medicinsk rådgivning. Författaren är inte läkare. Konsultera en läkare om du tror att ditt barn kan ha skolios.