Förhindra knä smärta efter Jogging

Smärta i och runt knät är en av de vanligaste skadorna associerade med joggning. Knäet är en komplex gemensamt, och löpning eller jogging kan betona knäet. Ofta brosket under knäskålen blir irriterade, vilket orsakar smärta efter jogging. Smärta ibland kände när huk, på knä eller gå i trappor. Goda driftsteknik och rätt skor kommer att förhindra knäsmärta.

Instruktioner

•  Välj rätt löparskor. En sko som passar ordentligt och har gott om dämpning kommer att ta del av stressen av knäet. Bra stötdämpning är viktigt. Kontrollera skon för stabilitet. En bra sko kommer att hjälpa till att hålla foten i linje med knäet och förhindra onödig rotation utåt eller inåt av foten och knät.

•  Använd god hållning när du springer. Håll alltid böjda knän, och använda en något framåtlutad kroppshållning. Om möjligt, kör på en slät yta. Köra på ett spår är ofta att föredra, eftersom ytan är vadderad och extra stötdämpning minskar chocken på knäna. Jogging downhill kommer att placera extra påfrestning på knän och bör undvikas.

•  Bygg upp quadriceps, även känd som lårmuskeln. Quadriceps som är i gott skick hjälp stödjer knäet. Övningar som bygger upp lårmusklerna inkluderar benlyft, med och utan vikter och benpress.

•  Stretch. Muskler som sitter åt kan vara benägna att skada och orsaka andra skador, liksom. Sträck på mjukar upp innan jogging. Många jogging kurser erbjuder stationer för stretching. Hamstring sträckor kommer att hålla benen smidig och förebygga knäsmärta. Hamstrings är på baksidan av låret. En bra hamstring stretch sitter på marken och nå för tårna. Sträck lårmusklerna genom att stå och böja ett ben tillbaka, ta tag i vristen och dra foten mot benet.

•  Bygg upp till en motionsrutin gradvis. Gör för mycket utan att vara i god form kan leda till knäsmärta. En gradvis ökning av jogging avstånd och tid är det bästa sättet att förhindra knäsmärta och öka hur nöjda.