Förhindra Fötter Smärta

Vi tillbringar mycket tid på våra fötter varje dag. Om vi ​​inte är försiktiga i hur vi tar hand om våra fötter, kan vi uppleva smärta som kan göra stående eller gående en smärtsam process. Oavsett om promenader, löpning eller dans, kommer väl hand hålla dig i rörelse.

Instruktioner

Förhindra Fötter Smärta

•  Använd skor som passar. Försök inte att pressa fötterna i skorna som är för små bara för att du gillar hur de ser ut eller för att de är på rea. Även om du får en hel del när det gäller mode och pris, kommer du att få betala för det senare. Bära skor som är för små kan orsaka liktornar bildas på tårna samt orsakar allmänt obehag från promenader i skorna.

•  Få regelbundna spik trim och pedikyr. Om dina naglar inte tas om hand, kan de bli inåtväxande vilket orsakar mycket smärta. Om du inte kan trimma dina naglar själv, kan du få din läkare att trimma dem för dig eller du kan få en pedikyr. Pedikyr är ett bra sätt att skämma bort fötterna och hålla dem friska.

•  Gå inte barfota offentligt. Även om det finns ett undantag från att gå barfota i offentliga som om du är på stranden eller poolen, har du fortfarande att ta hänsyn till. Bär flip flops eller dusch skor när du inte är i vattnet. Du kan trampa på glas, spikar, eller annat som kan fastna i foten och kräver läkarvård. Bortsett från risken för att trampa på något skadligt, kan du plocka upp olika bakterier på fötterna som kan orsaka fot svamp.

•  Blötlägg fötterna. Överväg att köpa en fot spa som du kan använda hemma. Blötläggning fötterna på regelbunden basis kommer att hjälpa dem att känna sig avslappnad efter att ha varit på dem under längre tidsperioder. Många av mul spa har inställningar som kan göra vattnet bubbla eller ens massera dina fötter när de suger i vattnet.

•  Få fotmassage. Att ha någon som masserar dina fötter kan hjälpa till att lindra eventuella veck och skärpta muskler du har. Fot massage är mycket avkopplande och ett bra sätt att lindra fot smärta.

•  Håll fötterna rena. Tvätta och återfukta fötterna varje dag. Rena fötter hjälper också till att förhindra fot svamp. Var noga med att rengöra mellan tårna och klappa fötterna torra. Håll fötterna återfuktad så att de inte blir torra och spruckna. Om du är diabetiker, är det mycket viktigt att hålla fötterna rena och återfuktad.

Tips

  • Bär skor som passar, håller fötterna rena och återfuktad, och använda bra fotvård vanor.