Förhindra Bells pares

Bells pares är svaghet eller förlamning av ansiktsmusklerna till följd av akut inflammation i en ansiktsnerven. Varje år i USA, det påverkar cirka 40.000 personer, de flesta i 20-årsåldern eller över 60 Medan de flesta av de drabbade återhämta sig helt inom tre till sex månader, cirka 10 procent lider återkommande symptom, och några uppvisar symptom för livet. Vanliga symtom är plötslig förlamning på ena sidan av ansiktet, ansikts hängande, förändringar i saliv och tårproduktion, och ont i öronen. Det som följer är steg för att förebygga uppkomsten av Bells pares.

Instruktioner

•  Använd en kondom när du deltar i sexuella aktiviteter. Bells pares ofta orsakas av herpes simplex-virus, som sprids genom sexuell kontakt.

•  Var försiktig om kommer i nära kontakt med någon som drabbats av mononukleos. Det virus som orsakar mono, som kallas Epstein-Barr-virus, har också varit knuten Bells pares.

•  Använd en långärmad tröja och långbyxor när du går eller camping i skogsområden. En annan infektion kopplat till Bells pares är borrelia, som orsakas av bett av en fästing. Utför en fästing kontroll vid utträde skogen.

•  Använd en skyddande ansiktsskydd om möjligt om de bedriver en verksamhet där fysisk kontakt kan förekomma, såsom sport. Ett hårt slag mot ansiktet kan leda till uppkomsten av Bells pares.

•  Tvätta händerna ofta för att förebygga förkylningar och influensa, som också risk factros i uppkomsten av Bells pares.

Tips

  • Det virus som orsakar vattkoppor och bältros (herpes zoster) har kopplats till Bells pares. Andra riskfaktorer är graviditet och diabetes. Rimlig försiktighet rekommenderas, men inte rädsla för att förebygga detta villkor.
  • Bells pares kan skada hornhinnan i ögat. Om den sjuke inte kan blinka, måste ögondroppar användas under dagen och ett öga gel på natten.