Fördelar och nackdelar med kiropraktik medicin

Kiropraktik medicin fokuserar på muskuloskeletala och nervsystemet. Försiktighet är riktad främst till att minska rygg, nacke och ledvärk, samt headaches.Chiropractic medicin erbjuder många fördelar för patienter, inklusive drogfri behandling för kronisk och akut smärta som är både säkra och effektiva. Men denna typ av behandling först nyligen godkänts av traditionella medicinska samfundet, och därmed försäkringsskydd för kiropraktisk behandling kan vara omfattande och många läkare fortfarande ovilliga att remittera patienter till spinal manipulation.

Funktion

Läkare av kiropraktik medicin utföra undersökningar av patienter, ge en diagnos och upprätta en behandlingsplan som inte innehåller läkemedel utan istället fokuserar på praktiska terapeutiska procedurer, rehabiliterande övningar och näringsmässiga och livsstilsförändringar. De flesta åkommor behandlas med ett förfarande som kallas spinal manipulation, vilket hjälper till att återställa rörligheten i lederna genom att använda kontrollerad tvingas riktas mot hypomobile lederna. Effektiv manipulering lindrar smärta, minskar muskelspänningar, och tillåter läkning av skadade vävnader ske.

Pros

Kiropraktik medicin är ett kostnadseffektivt och säkert alternativ till andra former av behandling för kronisk smärta, till exempel läkemedelsanvändning och kirurgi. Spinal manipulation har bedömts en effektiv behandling för ryggsmärta, och har visat sig minska smärta, avancera sjukgymnastik framsteg, och minska beroendet av potentiellt beroendeframkallande och skadliga smärtstillande medel. Byrån för Sjukvårdpolitik och forskning rekommenderar kiropraktisk behandling som första linjens behandling vid akut ländryggsbesvär hos vuxna.

Nackdelar

I vissa fall kan olika grader av obehag och / eller styvhet följa en kiropraktisk justering, men detta obehag löser vanligen inom 1-2 dagar. Även om inte alla sjukförsäkring plan erbjuder idag täckning för kiropraktisk behandling, de flesta större försäkringsbolag täcker hela eller delar av de kostnader som uppstår behandling av en läkare kiropraktik medicin. Men eftersom kiropraktisk behandling innebär ofta flera mottagningsbesök, kostnader kan snabbt lägga upp för dem utan försäkringsskydd. Frekventa resor till läkarmottagningen kan vara besvärligt för många människor, särskilt för dem som arbetar med akut smärta eller annat funktionshinder och kiropraktisk behandling är inte lämplig för alla människor. Personer med vissa medicinska tillstånd, såsom akut gikt, skelettcancer, överdriven osteoporos eller befintligt ben eller gemensamma frakturer kan vara lämpliga kandidater för spinal manipulation.

Historia

Enligt American Chiropractic Association, kan kiropraktisk behandling dateras tillbaka till början av historien. Kinesiska och grekiska texter från 2700 f.Kr. och 1500 f.Kr. nämner manipulation av ryggraden och nedre extremiteterna för att minska ryggsmärtor. Kiropraktik medicin började öka i popularitet i USA under slutet av 1800-talet. Sedan dess har kiropraktik blivit bättre erkänd och respekterad i alla 50 stater och över hela världen. För närvarande, många läkare arbetar nära läkare i kiropraktik medicin för att säkerställa deras patientens behov tillgodoses på bästa och minst invasiva, sätt som möjligt.

Potential

Eftersom godkännande av kiropraktisk behandling ökar i traditionella medicinska samfundet, är antalet kiropraktorer och sortiment av sjukdomar som behandlas av denna form av medicin förväntas stiga. Forskning om effektiviteten av kiropraktisk behandling som behandling för många neurologiska och andra sjukdomar pågår för närvarande, med kliniska prövningar som genomförs runt om i USA. Växande oro över långvarig användning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och narkotiska smärtstillande kommer att driva allt fler patienter mot den praktiska, drogfri metod för kiropraktik medicin.